Hahaha!! Alcemy, beni hırsınla ilk önce çok düşündürdün.. Daha sonra ise çok güldürdün .. Bu yazıları ben yazmadım, yukarıda belirttiğim gibi, ilk iki yazıyı derhi adlı üye, 3.sünü ise anibal adlı üyeler yazdılar .. Bu arkadaşlar bu yazıları ateistforumda yazdılar ve bende hoş bulduğum için siteye taşıdım .. Yani benim sizin yazılarınızı takip edip, yok efendim yazınızda oyun teorisini görüp, buraya iliştirmem söz konusu dahi olamaz.. İlk önce bunu belirtiyim ..
Alıntı:
Nash dengesine geri dönelim. Ne diyor yazı? "...oyuncuların dayanışma yapabildiği bir ortamda ortaya çıkacak daha iyi seçimlere geçmeleri durumunda birden çok Nash Dengesi bulunabilir."
Kapişş? Yani dayanışılırsa ortaya sinerji çıkıyormuş arkadaş... Kıç yırtmakla olmuyormuş kısaca. Daha iyisi varmış... Münferit olarak test sapığı çocuk gibi bilmemkaç bilinmeyenli denklem çözerken yalnız ve paranoyak hissetmeye gerek yokmuş. Demek taraflar eldekileri bir araya getirip maximumu bula-da-biliyormuşşşş...
|
Efendim şimdi, koyu ile işaretlemiş olduğum yer, zaten bu konunun açılış amacı .. Yazıları okuduysanız, dayanışmanın, insanların birbirlerine ettiği güzel iltifatların ve daha nicesinin evrimsel süreçte, insana bireysel olarak yarar sağladığı görüşünde, herkes birleşmiş durumda .. Ben düşüşün konusunda, zaten evrimsel sürece aykırı davrandığım için bu kadar garipsendim ve tüm şimşekleri üzerime çektim

.. Yazının birinci bölümde geçen tek bir insanı öldürmek sözüne bakalım .. Eğer ben sokakta gördüğüm bir insanı kurşuna dizersem(!) .. Herkes bana kin besler .. Çünkü ben evrimsel sürece aykırı bir davranış sergiledim .. Ve o toplumla olan adaptasyonu mu kaybettim .. Dışarıda ki her insan aynı tehlikenin, benim onlara karşı yapabileceğim karşısında hem fikir oldular .. Ve beni dışladılar .. Bu ironinin nereye dayandığını görebildiniz mi acaba merak ettim!? Öldürülen insan, düşüş .. nefret ve garipseme duyguları içinde olan halk, belirli kişiler .. Ortamda ki adaptasyonunu kaybeden, ve dışlanan.. Artık her hangi bir dayanışmadan destek görmeyecek kişi ise ben

... Ben evrime paralel davrandığımı söylemedim, eğer davransaydım beni seviyor ve benden her konuda destek bekliyor olacaktınız.. Ama ben tam tersini yaptım, bir adam öldürdüm.. Ve ortama uyum sağlama sürecinde büyük bir yara aldım .. Nietzsche ise Darwini okumuş ve türlü türlü eleştiriler getirmiştir .. Bunları dilerseniz daha sonra yazarım, şimdi gereği yok! .. Gerçi siz şimdiden sezmişsinizdir, küçük oyun teorimi..
Alıntı:
Bu oyun teorisidir ve önkoşulludur: karşımdakinin ne yaptığını ben biliyorsam eğer.... ile başlayan bir önkoşulu vardır.
Sen mesela, düşüş'ün gayrıciddi olduğunu "varsayarak" oyun teorini kurdun. Oysa öyle bir mutlakiyet yoktu. ben ise "doğru söylediği" üzerine kurdum. benim de bir mutlakiyetim yoktu. benim sadece tek bir mutlakiyetim vardı: o oyun oynuyorsa, kaybeden ben olmam, HEM neden kaybetmiş olayım ki?
Sonuçta dalga geçilebilirim. Bu ise asla kaybettiğimi göstermez.
|
Orda bilmek sözcüğü büyük ihtimalle, varsaymakla aynı anlamda kullanılmıştır .. Tahmin etmek, varsaymak, inanmak, bilmek, sezmek.... Küçük ayrıntılara takılmayalım..
Ve evrimsel süreci baz alırsak, bu sizin kaybetişinizdir .. Çünkü ortamla olan adaptasyonunuzu kaybediyorsunuz .. Sizin hakkınızda ki düşünceleri eskisi gibi olmuyor vs... Ben bu yazıyı asarak, sizin dayanışma içinde olmanızın, nasıl evrimsel süreçte bireye yarar sağlama amacı taşıdığınını göstermek için astım .. Kesinlikle art niyet vs yok.. Söylediğim gibi, konuya evrim teorisi üzerinden yaklaşmamız daha iyi olabilir .. Tabii size kalmış