|
Hiçbirimiz asalak değil miyiz?? Asalaklık nedir?? Kelime anlamına ihtiyacım yok, zaten tanımlamalar kelimelerin anlamları yeterince kısıtlıyorlar.. Ben asalaklığın ne olduğunu çok iyi biliyorum.. Peki neden var olduğumu hissetmek için, sizin malzemelerinizi kullanıyorum .. Neden kendimizi daha iyi hissetmek için, birbirimizin yazılarının açıklarını yakalama ihtiyacı duyuyoruz.. Çünkü senin düşüşün, benim yükselişime eşdeğerdir .. Hepimiz var olmak için birbirimizin eziyoruz, bunu görmek bu kadar mı zor!? Dikkatli okuyun, ben ezelim demiyorum .. Çünkü benim işim olması gerekeni yazmak değil, olanı yazmak.. Bu yüzden eziyoruz diyorum..
Şey’lerin son yazısı bu duruma çok güzel bir örnek!? .. Benden nefret ediyor.. Benim düşüşümü görmek istiyor .. Belki o çok sevdiği Nietzsche’yi benimle paylaşmak istemiyor .. Bu yüzden bir an önce ayağımı kaydırmak istiyor.. Ama cümlesine başlarken bile bir diğer arkadaşından destek almayı unutmuyor!? Destek alıyor ve kılıcını bana doğru sallıyor!? Amacımızın birbirimizi bilgilendirmek olduğunu sanmıyorum, amacımızın arkadaşlıklar kurmak olduğunu da, sadece birbirimizin açığını yakalıyoruz.. Ve bir kere de olsa yazarken var olduğumuzu hissetmek istiyoruz.. İşte bunun adı varoluş savaşıdır!? Ben sadece yazdıklarıma dikkat çekmek istemiştim ama yazının içeriğinden çok kimden etkilendiğim, kimin gibi yazdığım söz konusu yapılıyor.. Size ne, kimin gibi yazarsa yazsın sangre .. Önemli olan içeriği özümsemek .. Asıl, başkalarını tartışmaya malzeme yapanın kim olduğu soru işareti bu noktada???? Belki şu sözü çoktandır yazıyorum; Gerçeğin hangi yönde olduğunu bildiğiniz halde, ilk önce kendinizi daha sonra beni kandırıyorsunuz.. Haydi durmayın, tekrar açığımı yakalamak için bir yazı daha yazın.. Kendi fikrinizi, düşüşünüzü riske atacak şekilde savunmaya çalışın .. Çünkü bu sizin var oluş savaşınız.. Asla bu savaşta geride kalmak istemez insan.. Ama ben bu konuyu yeterince işgal ettiğimizi düşünüyorum .. Bu yüzden başka bir konu başlığında görüşmek üzere diyerekten, bu konu başlığından ayrılıyorum.
Bin gölge, bin ağaçtan, bir güneşin gölgesidir.. _/ *
_gölge'li/ *
|