Tekil Mesaj gösterimi
  #67 (permalink)  
Alt 19-07-2008, 05:48
Şey'ler Şey'ler isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Arıza

inanın sevgili alchemy,diyeceklerimi demişsiniz.

Kişinin kendi üretmediği ya da başkalarından alıp üzerine, biçip dikmeden kaba kumaş diye giydiğidir ''malzeme ''
Kişi üretti ise ve ya başlakarından alıp içselleştirdi ve azgınlaşmadan hayatına uyguladı ise,artık O, onun gerçeğidir,selam olsun kalbindeki/zihnindeki/ayağındaki prangalardan kurtulana.

‘’Nietzsche gibi düşünmek için, Nietzsche'nin çıldırışlarını yaşamaya gerek yoktur.. Zaten onun gibi düşünmek her babayiğidin harcı da değildir.. Bu dünyaya onun gibi bir insan gelmedi, yakın zamanda gelemezde diye düşünüyorum’’

İyi ki şu an burada değil.
Aslında Nietzsche’yi çağırmamın ilk amacı,O nun kelimelerinin nasılda içselleştirilmeden sakız gibi çiğnendiğini göstermekti.ama sonra vaz geçtim,çünkü Nietzsche burada olsaydı ve hayatının değişik dönemlerinde yaşadığı çıldırışları/zaafları yaşasaydı,hiç tahmin etmeme gerek yok,sayfadaki,kalan sağların toplayıcısı arkadaş tarafından ilk tekmeyi yiyecekti(ben mi sana düş dedim,doğal seleksiyon kurbanı deyip,O’nun söylemiyle ,O’nun sırtına basarak yükselirdi.düşenin dostu olmaz ha,hiç düşmeyen insan.)

Üretmek ve de içselleştirmek…evet zor, yalan yok.

Cioran'ın sözü,…sefalet .haklısın tam anlamıyla sefalet.

Gerçek;kendi kanatlarıyla sonsuza uçan Hürr'lerindir,başkalarının malzemesiyle baraka yapan asalakların değil.

Konu Şey'ler tarafından (19-07-2008 Saat 05:50 ) değiştirilmiştir..