Alıntı:
Şey'ler´isimli arızadan alıntı
Hey Nietzsche!kalkta mezarından görüver, hayatlarında tek bir defa, Senin , o çok aşina olduğun‘’çıldırış’’ları yaşamadan,Sen gibi konuşanları.Ya da en iyisi,sakın kalkma yatağından,aksi takdirde,Seninle de dalga geçip tekme basarlardı, zaafa düştüğün için.Ve bunu da,senden aldıkları! öğreti ile yaptıklarını da söylemekten geri kalmazlardı.
|
Nietzsche gibi düşünmek için, Nietzsche'nin çıldırışlarını yaşamaya gerek yoktur.. Zaten onun gibi düşünmek her babayiğidin harcı da değildir.. Bu dünyaya onun gibi bir insan gelmedi, yakın zamanda gelemezde diye düşünüyorum..
Ben gerçeği gördüm Şey'ler, bunu yazmam neden bu kadar rahatsız etti.. Biliyorum ama yine de senin ağzından duymak istiyorum .. Sadece gerçekleri duymak istiyorum .. Bunun bana ne kadar haz verdiğini göremiyormusun?? Senden bunu istememin tek nedeninin bu olduğunu göremiyormusun?? Hepimiz aç varlıklarız.. Kendimizi doyurmalıyız.. Ben gerçekler ile doyurmayı tercih ediyorum, sizin ise benden farklı olduğunuzu görebiliyorum .. Aynı yüzlerin farklı yansımaları!? .. Ayrıca ben Nietzsche'nin öğretisini öğretmiyorum .. Nietzsche ''kardeşlik kültü'nün uzantısı bir öğretiye sahipti .. Bu öğretiyi, uzak doğu budizminde, anadolu tasavvufçularında, mayalarda, mısılılarda, roma kardeşliğinde, gül-haç kardeşliğinde, günümüz masonlarında görmek mümkün.. Ve şimdi ise tüm new age dinler .. Ben sizin dindar olmanızı istemiyorum, sadece gördüğünüz gerçeği yazmanızı istiyorum .. Bakın bu kelimeyi ne kadar tekrar ettiğimi görüyormusunuz?? Cioran'ın şu sözünü hatırlatmak istiyorum; '' Bütün duygular, mutlaklarını salgı bezlerinin sefilliğinden alırlar''.. Kimseyle dalga da geçmiyorum, alchemy'nin de dediği gibi bu sadece ironik ve şiirsel bir tiyatral .. Eğer biz tanrıyı oynamazsak, tanrının yerini nasıl doldurabiliriz sorarım .. Bir hiç'ken, tanrıyı oynamak.. Zaten sadece oynayabiliyoruz, gerçekliğin bu yönde olduğunu da iyi biliyoruz.. Bu yüzden kendimizi suçlamıyoruz..