18-07-2008, 15:00
|
 |
caotic evil
|
|
|
|
Alıntı:
alchemy´isimli arızadan alıntı
Evrim Teorisi bilimsel düşünce sonucu ortaya atılmış bir teoridir. O nedenle, Evrim Teorisine "inanmak" gibi bir şey kavram olarak tartışılamaz bana göre, çünkü bilim "bilmek" ile ilgilenir, "inanmak" ile değil. Bu teori dünyanın ilk oluşumundan bu yana canlıların nasıl türediği ve nasıl tek bir ortak atadan başkalaşım geçirerek türlere ayrışıldığını inceler ve kendince yanıtlar verir. Çağına göre devrim niteliği taşımış bir teoridir, ancak günümüzde bu teori "insanın atası maymundur" şeklinde yozlaştırılmıştır ve özellikle de yaratılışı Tanrı'nın "ol" demesine bağlayan tek tanrılı dinler tarafından ciddi anlamda reddedilmektedir.
Evrim Teorisini bilimsel açıdan tartışacak yetkinlikte değilim, o derece bir biyoloji + antropoloji + genetik vs bilgim yok. Ancak bana göre bu teorinin bilimsel kaygısı tartışılmaz, zamanın verilerine göre eksik kalmıştır ya da yanlışa düşmüştür, olabilir... Evrim Teorisi diye bir teori vardır kısaca...
Evrimin varlığını kabul edersek, insanoğlu evrimini tamamladı mı peki? Bunu da bilemem, zira evrimin sonucunun ne olduğunu bilmem gerekir ki "hah, oraya geldi" ya da "yok daha en az 800.000 yılı var yav" diyeyim... Evrim Teorisi geçmişin sırrını aydınlatmaya soyunmuş, peki geleceği projekte edebilir mi? O edemez ama yeni teknoloji yardımıyla bu olabilir belki. Ama soru bu ise bence önemi yok. Çünkü insanlığın, eğer bir evrim tamamlanma süreci diye bir şey varsa, yani insan türünün %100 potansiyelini gerçekleştirmesi, ona doğru evrilip tamamlaması diye bir şey varsa, insan bu gidişle bunu dünya üzerinde başaramayacak bence... Çünkü dünyada o derece uzun süre varolamayacak, daha doğrusu dünya varolamayacak sayesinde...
Benim şahsi fikrim hiç bilimsel değil: insan bence doğa dışı bir yaratık. Ben insanın doğa sistemine ait olduğunu düşünmüyorum. Onun bir çıktısı olabilir, bunu tartışacak yetkinlikte olmadığımı söyledim; ama ona "ait" değil. Doğada hiçbir varlık ait olduğu düzeni yıkmıyor çünkü insansandan başka...
Dolayısıyla, bence evrime inanılmaz. Evrim vardır, veya yoktur...
|
alıkışlama smileyi bulamadım..alkışlıyorum..ama bilmen acısından ....tebrikler..olayı gusel ozetlemişsin.. 
|