Tekil Mesaj gösterimi
  #6 (permalink)  
Alt 24-03-2007, 02:23
duarden
Guest

Bunun birçok şeklini hepimiz yaşıyoruz ches bu konuyu daha öncede konuşmuştuk birbbirinden farklı düşünen bir grupla hemde. Aslında sadece cıkmaz söylemlere saplanıp(tekrarlı amaçsal) karşı tarafa yapılan kışkırtmalar bile bu saldırıların içindedir ches.

Ben kişinin kendi edinimleri ile elde ettiği kendi deger ve fikirlerine dosdogru neyse saygı gösterilmesi taraftarıyım. Ama mesala ki bir ak bir kara tarzı durumsal ve içinde bulunduğu çıkarlar dogrultusunda hareket ediyorsa burda ne yazık ki ortada fikir karmaşası oldugundan bu durumlar özel bir hal alıyor.

Şimdi sorgunun özüne dönelim burda kişi kendi fikirlerine bile tam anlamıyla sahip değilken bunlardan endişe duyarken dogruluğunu kendine açıklayamazken fanatizm sonucu karşı fikir hakkında duyulduğu andan sonraki panik haliyle yaptuğı aşağılama ve küfür,fiziksel siddet gibi eylemleri temellerine bakış atmaktı bir yerde tabiki farklı boyutlarıda tartışılabilir dediğim gibi yol yürüyen için yeni sorgulamalar doğuracaktır muhakkak.

Tan kızıllığında Nietzsche Ahlakın nasıl kullanıldığını anlatır mesela iktidarlar tarafından hatta saldırganlık ve kışkırtma amaçlı sorgulamayla alakası yok bu bilginin kişinin ben aslında ne yapıyorum bunu yaparak sorgulamaları için açılan bir pencere olabilir kimi zaman diyelim.