Sağolasın aynı şeyleri bende açtığın konular için söyleyebilirim. Açtığın konular tam okumalık. Aslında tkp için ben uzun zamandan beri böyle düşünüyorum. Tkplilerin tavırları ve eylemlerine uzaktn bakıyorumda, hiç bir şey göremiyorum. Marx günümüz de işçiler arasında sıfır örgütlenmiş , paso üniversitelerde örgütlenmiş bir komunist parti olduğunu öğrense çok şaşırırdı

. Ayrıca şunu eklemek isterim benim düşüncelerim türkiyedeki hemen hemen tüm sol gruplar için geçerli. Türkiyede solcu olmak, türkü barlara gitmek,"geçen grevdeydim abi bir güzel halay çektim kurtlarımı döktüm" demekten, sürüyü takip edip devamlı fakir baykurt, yaşar kemal vs okumak(bunlar kötüdür demiyorum çok büyük yazarlardır ama edebi seçimlerinde solcuların sürüyü izlemeleri çok acınası geliyor bana), bacı edebiyatı vs le yarı aydın bir maganda kültürünü yaşamak(ki bu erkeklerle de kısıtlı değil, solcuların kadınları da pekala maganda gibi davranabiliyor) ve şu an aklıma gelmeyen daha nice şeylere dek uzanan bir çürümüşlüğe uzanan davranışlar toplamıdır. Türkiyede solcu olmak ne yazık ki(sözüm meclisten dışarı) bir düşünce sistemini ve bir ideolojiyi takip etmek(ki aslında bunlarada itirazım vardır ama hadi bunlar yapılsında en azından solcu olduklarını anlayalım) değildir. Toparlarsak insanlar türkiyede düşünceyi değil bir kliği izlemek için solcu oluyorlar.