|
Sevgili Sangre,
kusura bakma bütün sayfaları tek tek okuyamadım.
''Evet bilim, Allah'ın varlığı veya yokluğu ile uğraşmaz .. Çünkü bilim, deney ve gözlem yapar .. Bilim, bilmediğine bilmiyorum der''diyorsun.
Şimdi anlamadım.Bilim ile ispatlanamayacaksa tanrının varlığı,senin bildiğin başka bir ispat yolu var mı?Hani konunun başında soruya soru ile cevap vermeyelim demişsin, de,tamam soru sormak istemiyorum ama anlamak istiyorum(Sokrates'i severim de);Senin hangi bilme çeşidini kastettiğini ve elindeki bilgiyi.
Herhangi bir bilgi çeşidinin kritik edilmesi ile ilgili çok değişik öneriler ve açılımlar mevcut.ya da en basitinden şöyle diyeyim,bir bilginin bilimsel olarak kabul görmesi için o bilginin hangi şartlarda olumsuzlanacağının belirtilmesi gerekir(bu açılım bile, herkes tarafından kabul gören bir açılım değildir).O şartlar oluştuğunda bilgi olumsuzlanabiliyor ya da olumsuzlanamıyorsa, ortaya çıkan duruma göre bilginin bilimsel olup olmadığı kabul ediliyor.Demem o ki uzatmayayım;
Tanrının varlığı(ekleyeylim yokluğu)bilgisi için ne tip bir bilme yolu olmalı ki biz onu kullanıp evet var/hayır yok diyelim?Ancak,diyorsan ben de o tip bilme çeşidini istiyorum.Bildiğinde/bulduğunda haber verirsen sevinirim,öğrenmem adına değil merakımın bir parça giderilmsei adına,hem bu şekilde,bilmediğim bir bilme çeşidinin de varlığını bilmiş olurdum.

Gerçek;kendi kanatlarıyla sonsuza uçan Hürr'lerindir,başkalarının malzemesiyle baraka yapan asalakların değil.
Konu Şey'ler tarafından (09-07-2008 Saat 18:51 ) değiştirilmiştir..
|