Alıntı:
|
En azından o çocuk bile sizin demediğinizi derdi: "Ben niye geldim bu dünyaya?Kim gönderdi beni?" diye.
|
''Ben neden geldim bu dünyaya'' ''Kim gönderdi beni'' .. Bu soruları kendimize sormadığımızı nerden çıkardınız .. Elbette ki tüm insanlar gibi, bende soruyorum kendime .. Ve bir tanrının varlığı saçma ve anlamsız kaldığından dolayı .. Şöyle bir sonuca varıyorum .. Bu dünyaya kimse göndermedi beni .. Ben evrimsel bir sürecin ürünüyüm .. Hayatın bir hedefi vardır ama bir amacı yoktur .. Çünkü evrimsel süreç bilinçsizdir .. Bir amaç yoktur! .. Hiçten geldik, hiçe dönücez..
Alıntı:
|
Ya Allah aşkına bi parmak izini düşünün.Bugüne kadar dünyaya gelmiş yaşayan tüm insanların parmak izleri farklı, bu nasıl kendi kendine olabilir?Kainat, madde kendi kendine bunu hafızasında tutup ona göre düzenlemeler mi yapıyor?
|
Dinler sizin söylediğiniz gibi örneklendirmeler ile, indirgenemez karmaşıklıklardan rant sağlamayı amaçlamıştır .. Evet tüm organlarımız da dahil, parmak ucumuzdaki kıvrımlar evrimsel sürecin sonucudur .. Hayır, madde kendi kendine bunu hafızasında tutmuyor .. Sadece yaşayabilmesi için ve gelişebilmesi için kendine yararlı olanı tercih ediyor .. Bu tercih etme tamamen bilinçsizdir .. Bir su akıntısı düşünün .. Dağın zirvesinden aşağı doğru akıyor .. Karşılaştığı engellerde başka bir tarafa yönelmesi, kesinlikle suyun bilinçli olduğunu göstermez .. Sadece suyun karşılaştığı engeller(canlının karşılaştığı olumsuz ortamlar, suyun olmadığı bölgeler, yırtıcı hayvanların çokluğu vs), suyun yön değiştirmesini sağlıyor.. Yön değiştirmek zorundadır, yoksa yoluna devam edemez.. Canlı da ortama uyum sağlamak zorundadır, yoksa hayatına devam edemez .. Evrimsel süreçte, çöldeki kaktüsünün içinde bir depo oluşmuştur .. Uzun kurak dönemlerde ölüp gitmemesi için .. Diğer canlılarda da bu tür örneklerle karşılıyoruz ..
Alıntı:
|
Zaten Allah'ın varlığı metafiziksel bir olay, bilim metafizik öğeleri kanıtlama amacı gütmez, mantıksal bulgularla evreni anlandırmaya çalışır.
|
Evet bilim, Allah'ın varlığı veya yokluğu ile uğraşmaz .. Çünkü bilim, deney ve gözlem yapar .. Bilim, bilmediğine bilmiyorum der, ama araştırıyorum der .. Dinler gibi, bilmiyorum ama inanıyorum demez .. Çünkü bilim, bazı kurumlar gibi rant peşinde koşmaz ..
Alıntı:
|
Ya hiç düşündünüz mü evrende neden hep bir düzen var?Neden bir kaos yok?Evren insanoğlunun anlamayacağı derecede karışık ve olaylar bir anda hızlıca gelişebilirdi.
|
Evrenin her bölgesinde düzen yoktur .. Düzensizlik olduğu yerlerde vardır .. Yani kaos evrenin bazı bölgelerinde mevcuttur .. İnsanın anlamdıramayacağı olaylar zaten evrende gelişmektedir .. Ama söylediğimiz gibi, bilim her zaman araştırmaya devam edecektir ..
Alıntı:
|
Koskoca dünya nasıl olup da her zaman aynı istikamette dönebiliyor?Tesadüfen mi? Veya bu tesadüfler niye hep insanın yaşayabilmesi için?Niye tesadüfen dünya durmuyor?
|
Dünya ve bir çok gezegen aynı istikamette dönüyor .. Ama bu şekilde dönmeyen gezegenlerde var .. Bazı gezegenlerin ise ekvator ve kutup noktaları yer değiştirmiş şekilde dönüyor .. Hepsi bir değil yani sonuçta .. Ayrıca dönme hızı gittikçe yavaşlıyor .. Yakın bir zamanda sıfır olacaktır, bunun da bilinmesinde fayda var .. Her gök cismide dönmez ayrıca ..
Bizim dünyamız goldilock alanında yer alıyor .. Yani çok soğuk ve çok sıcak değil, tam olarak gerekli ısı seviyesine sahip bir bölge .. Ve bu bölge gibi, evrenin bir çok yeri de bu gerekli ortama sahip .. Eğer dünya dışı bir yaşam varsa, tam da bu bölgelerde meydana gelebilecektir .. Yani insanlığın dünya üzerinde ortaya çıkması imkansız değildir, ama plüton yada daha soğuk iklime sahip bir gezegende insana benzer canlıların oluşması imkansızdır, veya merkür gibi çok sıcak iklimlerde .. Ama evrenin başka bir goldilock alanında, canlılığın oluşması imkan dahilindedir ..
Alıntı:
|
Bir düşün sen beyninin maksimum %3 ünü kullanabiliyorsun.Nasıl olup da evrende gördüğün her şeyi aklımla çözeyim diyebiliyorsun?%3ünü kullanabiliyorsan demek ki senin anlayamacağın %97lik bir kısım var...
|
İnsan beyninin %3ünü kullanmaz .. Tamamını kullanır .. %3 söylencesi doğru değildir..