Tekil Mesaj gösterimi
  #45 (permalink)  
Alt 09-07-2008, 04:36
alchemy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
alchemy alchemy isimli Üye şimdilik offline konumundadır
-

Güzel... Zaten benzer şeyi söylüyoruz, bu kadar kıvranmaya gerek nedir ben onu soruyorum.

Bugüne dek reddedebildiklerimin hepsi de münferit kalmıştır sayın ESHQUIA. Bir boka yaramamıştır. Çünkü bir bazı, platformu olmamıştır. Olanda bir başka çıkar olmuştur. Bıkmışımdır. Hala ilk çıkış noktasına bağlı kalan ne yapmıştır peki vazgeçmekten, sadece konuşmaktan ya da eylemsiz kalmaktan başka? Hiçbir şey... Budur...

9 saat çalışırım, 3 saat yolda geçer, eder 12 saat... 7 saat uyusam bana yaşamaya 5 saat kalır. Hadi bunu değiştirelim ESHQUIA, çünkü böyle yaşanmıyor... O kadar süslü lafın arasında da yaşanmıyor biliyor musun?? Lanet ederek de bi halt olmuyor...

Ezilmek sözkonusu ise, bu bir güç savaşı... Ne önemi var ha Afrikalı, ha Kürt ha Filistinli...? Biz bunun karşısında, bunu gören bilen olarak NE yapıyoruz? Ne yaptık... ve aslında ne yapabiliriz?

Bir de ezilenin kendi sorumluluğu var ama, onu da gözardı edemiyorum ben: kendi gerçeğini öğrenmek ve de bunu ele almak sorumluluğu... Mazlum edebiyatı olmasın bu işler... Cahili sömüren, tüketen saçma güçler de olmasın ama... İnsan yapısından bahsediyoruz aslında, doktrinler, -izm'ler hikaye... Hepsi sadece bir güç savaşıdır... Siz gelip de bana bir kurtuluş hikayesini eroinle anlatamazsınız. Ne de katliamla... OK? Prezervatifinden değil bu...

Dünyada güçlü bir avuç kişi, güçsüz milyarlarca kişi... Tükürükle boğarlar yaaa... Neden olmuyor peki?

Marx en sonunda devrim olacak derken, sistemle uzlaşmayı ve sisteme entegre olmayı ve sistemin devinimini öngörememişti. Demek olabiliyormuş bu tip hatalar... Kapitalizm insanı zayıf yönünden yakalayabildi, bu anlamda bence süper bir sistem. Onun çöküşü sadece teknik anlamda olacak, yoksa insana dair bir derdi yok ki... Yani, "düşündürmediği" insana dair...

O nedenle, bu kadar ajite olmaya gerek yok. Koydunuz mu herhangi bir taşın altına siz elinizi? Yok... Ben de koy(a)madım... o kadar...

Sanal sanal geçinip gidiyoruz işte... Ne kadar da "aydınlatıcı" olsa, sanal sanaldır arkadaşım. Politik katılım diye bişey var, 5 seneden 5 seneye metazori sandığa gidip parmak boyatmanın dışında bişey o. Bunu neredeyse hiçbir ülke ideal ölçüde başaramadı, ama ucuna kıyısına bulaşan pastadan yemekle meşgul... Biz ne yapıyoruz? Kırıntı mı avlıyoruz?

Yoo.. Pastayı teşkil ediyoruz... Ölüyoruz... Nasıl karşı olunmaz sömürme fiiline? Karıştırmayın ortalığı kafanızın karışıklığı kadar... İnsanlara oluru oluruyla anlatın, tabi eğer ki biliyorsanız...

3-5 kitap okumakla olmuyor bunlar. Hepimiz yaşıyoruz bunu, konu bu...

Tökezlemişliğim 2. basamaktan geliyor