Alıntı:
fantazi´isimli arızadan alıntı
Bay Eshquıa
Adolf amca özellikle gençlere çok cazip gelir çünkü genç, güce tapar!İnanın nazi imparatorluğu silahları savaşları genarelleri taktikleri vs konusunda sizin iki kitab okumanızdan daha fazla okuyup bilği sahibi olduğum için size bu konuda hava atabilirim 
Beni komünizm ve anarşizm konusunda cahil buluyorsunuz ama bayıldığınız iki olgunun insanlık tarihine verdiği tarif edilmez acıyı örnekleri hala gözünüzle gördüğünüz halde ısrarla empoze etmeye çalışıyorsunuz,ve beni doğmatiklikle, bağnazlıkla suçluyorsunuz bence bu biraz ironik değilmi,tahsilli kültürlü birisi olarak acaba fanatik fikirlerinizi reel açıdan bakarak revizyona tabi tutacak cesarete sahipmisiniz?
|
Sanırım teorik olark çok eksiksiniz, birkaç açıklama yapmam gerekiyor. Komünizm özetle 3 ayakta incelenebilir.
1- Açılım özetle şudur :
Dünya devrimi = tek ülkede sosyalizm olmaz + komünizm devletsiz toplumdur. Stalinistler dünya devrimi tamamlanana kadar devletli sosyalizm, troçkistlerse devletli proletarya diktatörlüğü diyolar. Yani ortada bir parti tarafından yönetilen bir aygıt olduktan sonra adını devlet koysan ne olur, koymasan ne olur.
2- Troçkizmin ikinci ayağı;
Sürekli devrim = emperyalizm çağında burjuvazinin ilericiliği yoktur. demokratik devrimi de proletarya yapacaktır. Kabul ama teorik ayrışım için yine bir gerekçe olarak görmüyorum yani bence marksizm içi bir tartışma konusu.
3. ayak;
Öncü örgüt = kapitalizmden sosyalizme geçiş için nesnel koşulların olgunlaşması şartı, tek gereken şey "gerçekten marksist" bir önderliktir.
Bu 3 ayağın önüne arkasına, hiçbir yerine kemalizm oturtulamaz çünkü;
Kemalizmle sosyalizmi ilişkilendirmeye çalışanların besledikleri 3 temel ilke, dayanak vardır. Ancak bunlara getirilen açılımları dikkatle incelemekte kemalizmin sol olup olmadığına karar verilmesi açısından faydalıdır...Nedir kemalizm sol diyenlerin ısıtıp ısıtıp önümüze getirdikleri ilkeler...
1.Devletçilik
2.Halkçılık
3.Kısmen kemalistler açısından bir ilke kabul edilebilecek "Devrimcilik"
Şimdi bunlar neyin nesiymiş biraz bakalım....
Devletçilik: Bireysel girişimlerin ulaşamadığı noktalarda devletin devreye girmesi.
Buyrun burdan yakın "bireysel girişimlerin ulaşamadığı noktalar"...Eee nerde kaldı bizim proleterya iktidarı hayalimiz...

İşçi sınıfı artık sanırım bu nihai hedefle kurtulur
Halkçılık: Toplumun kaynaşmış bir kitle olarak değerlendirilmesi. Sınıfların varlığının reddedilmesi.
Buna söylecek pek bir söz bulamıyorum...Tam anlamıyla kapitalizmin ekmeğine yağ sürmekten başka birşey değil....
Devrimcilik: Atatürk ilkelerine (Diğer beş ilke kastediliyor sanırım.) bağlı olmak koşuluyla değişimin önü açılması.
Bunada statükocu zihniyetten iyidir diyip...Ammenna dememizi bekliyorlar sanırım...
Kaldı ki kemalizme sol maskesi giydirmeye çalışanların unuttukları...Örtbas etmeye çalıştıkları...Kılıktan kılığa sokarak şirin göstermeye gayret ettikleri "milliyeçilik" ilkesine dikkat ederseniz henüz hiç bir gönderme dahi yapmadım...Nerde kaldı komünist enternasyonal....
Biz mi yanlış biliyoruz milliyetçilikle enternasyonalizm birbirinin zıddı şeyler değil midirler...
Bu gerekçelendirmeler pratikteki uygulamalara ( İzmir iktisat kongresi kararları...Suphi cinayeti vb ) girdiğimiz takdirde uzarda uzar...
Ayrıca bilmenizi isterim...Benim en büyük şikayetim sizlerin varlığı değildir...Sizlerin solun içinde yer alma çabalarınız ve böylece solun içinin boşaltılması ve içeriksizleştirlmesidir....