Tekil Mesaj gösterimi
  #85 (permalink)  
Alt 08-07-2008, 14:11
anarko1000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
anarko1000 anarko1000 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Taze Arıza

Alıntı:
anarchy_in_turkey´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
Anarşistler mustafa kemal'e karşı kindar değil. En hafif deyimi ile onun temsilcisi olduğu şeylerin çoğuna karşıdırlar. Kabul bir imparatorluğun yıkıntılarından bağımsız ve ve demokratik bir ülke yükseltmiştir ama anarşizm demokrasiye de karşıdır. Oy hakkı kandırmacasına inanmaz anarşizm. Ki düşün evrensel oy hakkı demokrasinin en temel bileşenidir ama hiç bir işe yaramamaktır. İnsanlar gün boyu ölümüne çalışıp geçinemezlerken image makerların allayıp pulladığı, reklamcıların tanıttığı birilerini seçmek zorunda bırakılıyorlar. Hemde ne için? Sadece ve sadece bu kötü giden hayatlarına devam edebilmek için. Anarşizm ezici çoğunluğun geleceğe bakan yüzüdür ve dünyanın hiç bir yerinde demokrasinin eşitlik getirdiği görülmemiştir. Demokrasilerde birileri daha zengindir daha güçlüdür, daha fazla sağlık hizmetinden yararlanır, çocuklarını daha iyi okullara götürür ve ihtiyacından çok daha fazla şeye sahip olmasına rağmen mülkiyet hakkı sayesinde bunları istediği kadar elinde tutma ve hiç paylaşmama hakkına sahiptir. Demokrasinin defolarından hoşlanmadığı için dolayısıyla mustafa kemal'in görüşlerinden hoşlanmaz anarşizm. Genel konuştum ama anarşist arkadaşlar şöyle yada böyle dediklerimin bir kısmına katılacaktır herhalde. Yani umarım katılırlar. Emin olamıyorum. :P
Fena sayılmaz

ama önemli eksiklikler var kanımca M. Kemal' in 1923' te batı tarzı kapitalizmini tercih ettiği savı geçersizdir edemezdi de zaten. Ama rejimin ilerleyen yıllarda NATO' ya girişle batı kapitalizmine göbekten bağlandığı su gibi aşikardır oradan itibaren T.C. rejimi evrim geçirmiştir (geçirtilmiştir).

'' Ben bilimin tanrısına inanırım ''
A. Einstein