Tekil Mesaj gösterimi
  #35 (permalink)  
Alt 08-07-2008, 02:40
kurtulush kurtulush isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Arıza

Alıntı:
alchemy´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
En az Osmanlı zamanından beri gelen, bana kalırsa daha, çok daha geçmişe giden genetik bir düşmanlık var ortada... "Türk" diye küfreden çok kürt gördüm... Neden meclise giren ve kendileriyle halvet olan kendi ağababalarıyla hiç hesaplaşmadılar acaba diye sorsam şimdi bana "cahil cühela ve de pis Türk" mü denir? Öyle olur muhtemelen... Oğuz Boyu Türk de değilim ama, neyse...
Birde mazlumu oynamaya kalkmaz mı! Şu ülkede sende bende çok iyi biliyoruz ki azınlıkların nerdeyse tümü "çingenesi, kürdü, lazı, ermenesi" ayırmıyorum, önüne arkasına hiçbirşey eklenmeksizin dahi hakaret maksatlı olarak kullanılmıştır, halen de kullanılır. Bu yapmaya kalktığın demogojiyi kargalar yemez...O yüzden iyisi mi daha fazla komik olma!

Alıntı:
Ulus olduğunu iddia edip de hiç toprağı olmamışlık ne demek?
Devamlı işgaller altında yaşamışsın, zulm görmüşsün, sömürülmüşsün demek!

Alıntı:
Istanbul'da yaşıyorum. Nereye baksam Kürt kökenliler... Eğlence mekanında Kürt türküleri... Tvlerde onlar... Dil aksanında Kürtçe izleri... Bakkal Kürt, şöför Kürt, komşum Kürt... Her köşe başı kebapçı... Yaşadığım semtte kendi kurallarını koyacak kadar yoğunlar... Ve bu kuralları pekala da diretiyorlar... Peki neden bu orada, "kendi topraklarında" olmuyor, burada pekala da yapabiliyorlar madem?
Rahatsız mı oldun? Milliyetçi kemalist damarına mı dokundu heryerde olmaları? Neden mi burdalar? Git o bölgeye bir gez, gel. Bakalım sen direnebilirmiydin köy baskınlarına, işsizliğe, açlığa, sefalete, askerin ve polisin faşizan tutumuna....

Alıntı:
"Kurtulush"unuzun yeri silahta ve uyuşturucu kaçakçılığında ise, buna itiraz hakkımızı elbette dile getirebiliriz. Ya bir "Kurtulush" Savaşı türetin, bu toprakların türettiği gibi, ya da bir "uzlashma" platformu... Ama kendi içinizden çıkartın bence bunu. Dışardan sökmesi pek de müktesep olmuyor... Size aitliği "yohtur"...
Yine üstüne basarak söylüyorum kemalizm batağına saplanmış Türk solunun, Kürt mücadelesi için gık demeye hakkı olamaz...Hele ki bu ben merkezci, azınlık haklarını yok sayan zihniyetle Edirne'den öte sizleri kimseler ciddiye almaz, kimseler dinlemez...