Tekil Mesaj gösterimi
  #11 (permalink)  
Alt 03-07-2008, 21:00
pin pin pin pin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Arıza

Tüm dinlerin yok olması hayal edilemeyecek kadar güzel. İnsanın olduğu yerde düzenbazlık, menfaat, çıkar çatışması var olmalı. Bu düzenin asla değişmeyeceğini düşünüyorum. Elimizde bir şans olsa bütün dinleri yok etsek, yenilerini üretmek için hiç vakit kaybetmeyeceğimizden eminim. Kuru kuru inanmak en iyi kendini avutma şekli. Tıpkı hasta bir babanın ziyaretine gelmeyen kızları hakkındaki olumlu düşünceleri gibi (Goriot) Kabullenmek istememek mi? Gerçeği biliyoruz ama bunun ne önemi var. Hırslarımıza din uğruna ulaşmak daha iyi değil mi? Size benden bir tavsiye (umursamamanız dileğiyle) eğer öğrenciyseniz ve eliniz dardaysa özellikle daha önce gitmediğiniz hiç tanıdık olmayan bir şehirde okumak zorundaysanız, kalabalık sokaklarda bekleyin. Onlar sizin kokunuzu alacaktır. Sessizce yanınıza yaklaşıp selamin aleyküm başlangıcı ve öğrenci olduğunuzu anlama sorularıyla sizi bir süre meşgul edeceklerdir. Ama telaşlanmayın bu meşguliyetin ardında çok güzel zenginlikler var. Rahat bir eğitim hayatı, para sıkıntısı çekmezsiniz, lüks evlerde en fazla 5 kişi kalacaksınız. Buz dolabınız tıklım tıklım dolu. Bazıları aylık bile verir. Sizden tek istedikleri onların cemaatine girmeniz... Hayır hemen yanlış anlamayın bütün bunlar din adına yapılıyor.
İlk öğrencilik yıllarımda bu tipleri ben kovmaktan bıkmıştım. Özellikle ilk üniversteye kayıt gününde etrafınızı leşe uçuşan sinekler gibi çevirirler. Kampüsün içinde bedenini nereye yönlendirsen ya biri anlatmaya başlar ya da mübarek broşürlerini uzatırlar.
Şimdi bu kadaaar olanak varken kişi neden bunların pis parasıyla okumam dicekmiş enayilik değil mi bu? Hem din adınaymış. Derste bi hocam sen iş miş bulamazsın ört kafanı kapat oranı buranı bu kadrolaşmada nasıl çalışmayı düşünüyorsun demişti. tabii bunlar ağzından dökülürken dudaklarında hafif bir tebessüm.. İçindeki sitemi adeta yüzüme kustu.
Kötülüklerin artık bir sona ulaşması dileğiyle! Ucu paraya dokunmayan din var mı şu dünyada? Bu soruya vereceğiniz olumlu yanıt inanın beni pek mutlu eder. Aksi halde yeni gezegen arayışı gibi zorlu bir görev beni bekliyor.

GÜR IRMAKLAR KENDİLERİYLE BİRLİKTE BİR ÇOK ÇAKIL VE ÇALI ÇIRPIYI DA SÜRÜKLER; GÜÇLÜ RUHLAR DA BİR ÇOK APTAL VE MANKAFAYI... Nietzsche