Tekil Mesaj gösterimi
  #47 (permalink)  
Alt 02-07-2008, 11:20
non serviam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
non serviam non serviam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
M€M€ÑTØ MØRÍ

Blog Başlıkları: 8
Milliyetçi bir babanın asi ve allahsız evladıyım. Babamın bilgi birikimi ve bana verdiği öğütler ile aydınlanmadım, bana göre saçma şeylerdi. Toplum da senin benim gibi insanların oluşturduğu bir kitle olduğuna göre saçma bir şeyin saçma olduğunu pekala kavrayabilir ya da kendi bilgi birikimini kendi başına yükseltebilir.

Anarşizmin en bilinen özelliğidir iktidar karşıtlığı. Liderlere saygı duyulmasını yasaklamak falan değil ona karşıtlıktan doğmuş bir düşüncedir öğrenmiş olacaksanız böyle öğrenmiş olunuz.
Yukarıda sayılan Bakunin, Kropotkin vs. abilerimiz ise iktidar değil, uyarıcı olmuşlardır. Onlar sizi dürter ve sürüyü çobansız ister ki, kendilerini iktidar sahipleri ile kıyaslamak bile hata olur.

Ve kızın söyledikleri de beni ilgilendirmiyor, nasıl isterse öyle konuşma ya da düşünme hakkı vardır.
O lideri değil bu lideri seviyorum diyor bana ne bundan lider seviciler düşünsün.

"Beni tanıyan herkesin size söyleyeceği gibi, makbul biri değilim. Kötü adamı sevdim hep, kanunsuzu, hergeleyi. İyi işleri olan sinek kaydı traşlı, kravatlı tiplerden hoşlanmam. Ümitsiz adamları severim, dişleri kırık, usları kırık, yolları kırık adamları. İlgimi çekerler. Küçük sürpriz ve patlamalarla doludurlar. Adi kadınlardan da hoşlanırım; çorapları sarkmış, makyajları akmış, sarhoş ve küfürbaz kadınlardan. Azizlerden çok sapkınlar ilgilendiriyor beni. Serserilerin yanında rahatımdır, çünkü ben de serseriyim. Kanun sevmem, ahlak sevmem, din sevmem, kural sevmem. Toplumun beni şekillendirmesinden hoşlanmam."