Tekil Mesaj gösterimi
  #46 (permalink)  
Alt 30-06-2008, 13:13
marenostrum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
marenostrum marenostrum isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Taze Arıza

kürtaja hukuki açıdan da bakmak gerekir.türk medeni kanuna gerek kişi ana rahmine düştüğü anda sağ ve tam doğmak kaydıyla kişilik haklarını kazanmış demektir.
kanun koyucu cenini de normal birey olarak kabul etmiş ve tüm kişilik haklarını tam ve sağ doğmak kaydıyla tanımıştır.bunların içinde en önemlisi de yaşam hakkıdır.ki insan haklarının eşiği yaşam hakkıyla başlar.
ama kişi olarak ceninin haklarıyla ayrı bir kişi olan gebe kadının kişilik haklarının kesiştiği bir nokta vardır ki o da annenin vücudunu kullanma ve kullandırma hakkıdır.olaya annelik dışından bakarsak aslında yaşam hakkı kazanmış cenin annenin vücudunu doğum anına kadar kullanmakta ve annenin bedeni ile ilgili haklarını kullanmasını engellemektedir.
bu yüzden kanun koyucu burda annenin rızasını ilk on hafta ön plana almış ve bedeni haklarından vazgeçme veya geçmeme hakkını anneye tanımıştır.
yani ilk on hafta hukuken bir canlıya karşı değil bir kadının kendi bedeni üzerinde işlediği bir fiildir kürtaj onuncu haftadan sonra ise artık kişilik haklarına sahip bir bireye karşı işlenmiş olur bu fiil.
ve evlilik içi ya da evlilik dışı olması önemli değil bu sadece kadının kendi başına verebileceği bir karardır.
ben oyumu kürtajdan yana kullandım kadının kendi bedeni üzerinde bir haktır ve bunu özgürce kullanır herhangi bir yasa,ahlak,toplum ya da din kuralıyla bu hak elinden alınamaz zaten kanun koyucu ceninin haklarını korumaktadır.mühim olan annenin haklarıdır.

--------------HAFIZA MI KAYBETTİM,HÜKÜMSÜZDÜR!!!--------------