Tekil Mesaj gösterimi
  #26 (permalink)  
Alt 26-06-2008, 15:37
Okan Yüksel Okan Yüksel isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Taze Arıza

Alıntı:
Tabi ki bir komünist ulusalcı olmaz çünkü solun milliyeti yoktur, bu düşüncede aslolan insandır.
Kendimi solcu olarak görüyorum ve de ulusalcıyım. Solun milliyeti olmadığı noktasına tam olarak katılmasam da haklı sayılırsınız. Sol, herkesi eşit sayar. Montaigne'in Dünya Yurttaşlığı misali.. Evet ben de kendimden sayıyorum tüm ulusları ve kendi ulusumu da onlar kadar üstün görüyorum. Ne onlardan yüksek ne de alçak? "Günümüz Türkiyesi"nde ulusalcı olabilmektir asıl solculuk!

Alıntı:
Tarih boyunca insanlar, uluslar ve onların çıkarlarını korumak adına sömürülmüş, savaşlara sürülmüştür. Uluslar, yönetenlerin kullandığı bir baskı aracı olmuştur, sınıfları yaratmıştır.
Sadece uluslar mı? Daha pek çok şey sayılabilirbu noktada. Ayrıca bugün verilen ulusalcılık savaşı bundan çok daha farklı, çok daha aydınlık..

Alıntı:
Ulusalcılık, Kemalizm gibi kendisine milliyetçi demeyi yediremeyenlerin savunduğu bir düşüncedir, burjuvadır.
Burjuva ya da işçi, şu an için önemi yok. Bana daha aydınlık bir yarın vaat ediyor mu, ediyor. Gerçekçi mi, gerçekçi.. Daha ne olsun?

Alıntı:
Komünizm ise devlet düşüncesinin karşısında yer alır, sınıfsız ve sınırsız toplum hedefler. Bunda anlayamadığınız nedir?
Hayatta her zamanda bir konjonktür söz konusudur. 21. yüzyılın konjontürü içerisinde devletlerin olmayacağını sanmıyorum. Kapitalist süreç içerisinde devletler nispeten güç kaybedecek ve oluşan boşluğu da çok uluslu şirketler alacaklardır. Şirketler bir bakıma devletleşecek ve uluslararası arenada ciddi birer aktör olacaklardır. Bu noktada komünizmin devlet düşüncesinin karşısında yer alması günümüz için bir anlam ifade etmiyor.

Ayrıca komünizm devleti karşısına alıyor diye, ben şu anda içinde yaşadığım devleti karşıma almak zorunluluğunu üzerimde hissetmem. Şu an yaşadığım devlet yok okup da özgür olacağımı da hiç ama hiç sanmıyorum. Şu an egemenliği altında yaşadığım devleti yerine kurulacak devlet eğer teokratik bir İslami rejimse ben devletimi sırf komünizm öyle diyor diye savunmasız bırakmam. Olaya realist bakar ve pragmatik davranırım.