|
Bilmiyorum bu sözleriniz banamıydı ama bende bi iki söz söylemek istiyorum. Öncelikle tartışan taraflar iki konuda da bilgi sahibi olması gerekiyor, eğer bilgi sahibi değilse konu hakkında soru sorması gerekiyor. Burası meydanı boş bulup, sallama ortamı değil malesef. Sonsuz nikli şahıs durmadan üzerinde durduğumuz din konusunu çarpıtıp ortaya farklı konular atıyor, ve bu konularda da bilgi olmadan fikir sahibi olduğu için, kıt bir tartışma ortamı çıkması kaçınılmaz oluyor.
Burası aynı zamanda inançlı insanların mazlumu oynadığı bi yerde değil. En son ben size yazmıştım hatırlıyorsanız ve yazdıklarıma dahi cevap alamadan, ateistleri inançlılara saygısızlık yapmakla suçluyorsunuz. Siz bir islam savunucusu olarak, bizim islamda gördüğümüz çarpıklıkların yanlış anlaşıldığını göstermek zorundasınız, tabii burda ki tartışma ortamına dahil olmak istiyorsanız. Müslümanım diyorsunuz, islam mantık dinidir, hak dinidir diyorsunuz ama yukarıda ki kadınlarla ilgili hadis ve ayetlere cevap vermiyosunuz. Muhammedin 9 yaşında ki ayşeyi almasını normal karşılıyorsunuz. Burda kimse kimsenin inancına saygısızlık yapmıyor, eğer bi saygısızlık gördüyseniz, bu durum inanç sahibi kişinin düşüncelerini savunamamasından kaynaklanabilir. Çünkü düşüncelerini belli bi zemine oturtamayan insanlar bu duruma düşmeyi hakediyorlar.
Son olarak diyorum ki eğer müslümansanız - genel için konuşuyorum- dininizi sonuna kadar savunursunuz, geçiştirmeler ve kıvırmalar yapmadan tartışırsınız. Tabii ki bilgi sahibi olunmayan konularda sadece sorular sorulur. Ama bunun dışında kulaktan dolma bilgilerle, tam olarak bilmediğimiz konularda da bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamalıyız. Tartışma böyle olur.... Sizi ikna etme gibi bi çabam yok, bilgi sahibi olan gelir tartışır, mazlum edebiyatı yapmaz.
Bin gölge, bin ağaçtan, bir güneşin gölgesidir.. _/ *
_gölge'li/ *
|