|
daha önceki kısır tartışmalara döndü yine bu konuda.inananları sivri zeka sorularıyla bilimsel bilgileiryle sindirip susuturma anlayışındaki inançsızların tavrı etkilidir bence sağlıklı bir tartışma ortamı oluşamamsında.bu konudaki tek inanan olarak başka yerde kolayca bulunabilecek kendilerince mantıklı soruları inananlara sorma anlayıp da anlamazlıktan gelme daha doğrusu karşısındakini hiç anlamaya çaılşmadan anlamak istediklerinin anlayıp diyalog ortamını yok etmek ne kadar akıl karı bilmiyorum. sürekli bilimsel felsefi bilgilerinizle inanmayanlara sivri zekanızın göstergesi sorularınızla yıldırma politikanız gereği bu tür konular sürekli böyle baltalanıyor ve bir süre sonrada sadece aynı düşünbce ve inançtaki inanaçsızların muhabbetine dönüşüyor ve bu artık çok can sıkıcı.
lütfen karşınızdakinin inancına saygı duyun inanmayı acizlik olarak görmeyin bu sizin acizliğiniz olur.ne kadar saygılı olduğunuzu belirtsenizde bu hiç belli olmuyor yazılarınızda yorumlarınızda.çünkü baştan sizler inananları bağnaz cahil aile ve çevrenin etkisinden kurtulamamış dogmalarla dolu saçmalıklara inanan kişiler olarak görüyuorsunuz.inanmadığınız o ruh ve kalben inanabileceğini düşünmezsiniz hiç.
ve bu durumunuz bana şu önceleri inanmadığım ama artık sizlerin sayesinde doğru bulduğum şu sözleri hatırlatıyorsunuz;
kendilerini akıllı ilim adamı ve hiç yanılmaz sanan dinsizler.... imam-ı gazali
sizin bu tavırlarınız sağlıklı bir diyalog ve tartışma ortamını bertaraf ediyor ve artık hiç ama hiç bu nkonularla ilgili birşeyle paylaşmak içimden gelmiyor. biliyorum bu yazdıklarımı yalanlayacak inkar edecek yazılar döşeyeceksiniz ama beni ikne edemeyeceksiniz inananlara biraz olsun saygı duyduğunuza.
inananlardan esirgediğiniz saygı ve sevgilerimle

"kendi kimliğini ötekinin varlığına göre konumlandırmak hastalıktır. kimliğini yaşatman için sana bir düşman gerekiyorsa, senin kimliğin hastalıklıdır"
hrant dink
|