|
Sırayla yanıtlayalım Sonsuz;
Kadınları sapkın olarak falan mı görüyorsunuz, düşünme ve karar verme yetisinden bahsediyorum insana özgü yetilerden. Kelime oyunlarını bir kenara bırakıp söylediklerimi anlamaya çalışsanız?
Kendi kontrol mekanizmanızı genele yormayın isterseniz insanım ve nerede duracağımı gayet iyi bilirim.
Osmanlıda da diğer dönemlerde de kadına değer verildiğini savunmak komik oluyor.
En basitinden bu ülkede kadınlar haklarını ne yazık ki Cumhuriyet'in ilanı ile kazanmaya başladı.
"Beni tanıyan herkesin size söyleyeceği gibi, makbul biri değilim. Kötü adamı sevdim hep, kanunsuzu, hergeleyi. İyi işleri olan sinek kaydı traşlı, kravatlı tiplerden hoşlanmam. Ümitsiz adamları severim, dişleri kırık, usları kırık, yolları kırık adamları. İlgimi çekerler. Küçük sürpriz ve patlamalarla doludurlar. Adi kadınlardan da hoşlanırım; çorapları sarkmış, makyajları akmış, sarhoş ve küfürbaz kadınlardan. Azizlerden çok sapkınlar ilgilendiriyor beni. Serserilerin yanında rahatımdır, çünkü ben de serseriyim. Kanun sevmem, ahlak sevmem, din sevmem, kural sevmem. Toplumun beni şekillendirmesinden hoşlanmam."
|