Tekil Mesaj gösterimi
  #60 (permalink)  
Alt 13-06-2008, 20:25
non serviam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
non serviam non serviam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
M€M€ÑTØ MØRÍ

Blog Başlıkları: 8
Alıntı:
sakin´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
dediğin gibi özellikle arap ülkelerinde zina işlememek için oaradaki genelevlerine gidenler istedikleri kadınla oracıkta imam nikahı kıydırılıyor ve böylece kendilerince günah işlememiş oluyorlar bunlar insanların kendilerince buldukları yöntemlerdr.elbetteki yanlıştır tanrıyı kandırma amacına hizmet eder ki daha fazla günah işlemiş olurlar.

işte islam dini bunun gibi yorumlarla asıl kimliğinden uzaklaşıyor.bu örnekte olduğu gibi imam nikahı tek başına ahlaksızlığın önüne geçemiyor tabiki de. sizin toplumunuz derken müslüman toplumunu kastediyorsanız siz de bu toplumun bir parçasısınız bambaşka bir dünyadan bahsediyormuş gibi bir haliniz olamaz dolayısıyla.

inanmayanlar müslüman olmayanlar zaten bu cezalara tabi tutulmazlar.ama zina diğer dinlerce de yasaklanır.tabiki bu despotlukla kimseye ahlak aşılanamaz.benim söylediklerimden nasıl oluyor da böylesine tam da karşı olduğum anlamları çıkarabiliyorsunuz şaştım kaldım doğrusu.ben istediğiniz bilgileri verdim yorum olaraksa sadece zinanın ahlaksızlığına inandığımı belirttim.

bakın aynı soruyu şu şekilde sorayım zinaya karşı değilsiniz ve siz başka biriyle ilişkiye girdiniz diyelim evliyseniz eşiniz( bayan veya erkek) evli değilseniz kız veya erkek arkadaşınız veya anne ya da babanız da aynı şeyi yaptığında bundan rahatsızlık duymazmısınız? belkide soruyu tam anlamıyla böyle sormalıydım.ama ben bu soruyu sorarken hani bir de bu açıdan bakarak düşünün diye öylesine sordum kimseyi yargılamak haddim değil hele ki ahlaki yönden bir yargılama hiç haddim değil kendime göre vardır ahlaki düşüncelerim inançlarım ama bunu asla birilerini yargılamak adına kullanmam öyle bir şey anlaşıldıysa da özür dilerim amacım kesinlikle yargılamak değildir.
Onlar kendilerine göre günah işlememiş oluyorlar ancak size göre günah işlemiş oluyorlar. Zaten herkes bir şeyleri kendine göre günah ya da sevap olarak değerlendirebiliyor. İslam dini bu gibi yorumlarla asıl kimliğinden uzaklaşıyor diyorsunuz ama sizinki de bir yorum. Bunu da geçiyorum, bu allahsızın eylemi cezalandırmaya ya da ödüle yönelik değildir. Eylemim kendime yönelik insanım ben ve asıl olan insandır.

Ve sizin toplumunuz derken inanın ben toplumunuzdan olmak bir yana, o toplumu karşıma alıyorum.

İnanmayanlar şeriat kanunlarına göre cezalandırılmaz diyorsunuz ama o kitapta inanmayanlar için yazılanlardan haberiniz var mı? Şeriat kanunları insanlara inanıp inanmamak gibi bir seçim hakkı var mı?

İmam nikahı olmayan her ilişki zina oluyor diye cinsel ilişki ahlak dışı bir eylem olarak kabul edilemez, bu insan doğasına aykırı olur.

Aynı soruyu defalarca da sorsanız size aynı yanıtı vereceğim; herkesin hür iradesi var ve herkes seçimlerinde özgürdür. Bu beni yaralar ya da yaralamaz kişinin kendisini bağlar ve önemli olan kişinin kendisidir. Özür dileyecek bir şey yapmadınız, rica ederim tartışıyoruz

"Beni tanıyan herkesin size söyleyeceği gibi, makbul biri değilim. Kötü adamı sevdim hep, kanunsuzu, hergeleyi. İyi işleri olan sinek kaydı traşlı, kravatlı tiplerden hoşlanmam. Ümitsiz adamları severim, dişleri kırık, usları kırık, yolları kırık adamları. İlgimi çekerler. Küçük sürpriz ve patlamalarla doludurlar. Adi kadınlardan da hoşlanırım; çorapları sarkmış, makyajları akmış, sarhoş ve küfürbaz kadınlardan. Azizlerden çok sapkınlar ilgilendiriyor beni. Serserilerin yanında rahatımdır, çünkü ben de serseriyim. Kanun sevmem, ahlak sevmem, din sevmem, kural sevmem. Toplumun beni şekillendirmesinden hoşlanmam."