Alıntı:
ESHQUIA´isimli arızadan alıntı
Bu duruma kendi mantığımla bakar gibi bir halim mi var? Peki ya bilimin mantığı?
Zinayı hoş karşılamayan toplumumuzun çoğunluğu değil islami kesimidir. Ancak hepimiz biliyoruz ki tek gecelik ilişkiler için imam nikahına başvurarak ahlaksızlık olarak gördüğü bu eylemi uygulayan nice insan var ve resmi nikahlı olsa da imam nikahsız her ilişki zina olarak kabul ediliyor sizin dininizce. Bir imam nikahı mı sizin toplumunuzun bakış açısını değiştiren?
Ve inanmayan bir insanı dinen cezalandırmak biraz komik değil mi? Hayır komikliğin ötesinde bu despotluk değil mi? Hatta kişi farklı dinden de olabilir onu kendi dininize ya da inançlarınıza göre cezalandırma hakkını kendinizde nasıl buluyorsunuz? Bu şekilde mi oluşturacaksınız ahlaklı toplum düzenini?
Ve bu duruma kadınlar üzerinden yaklaşımınızı da doğru bulmuyorum. Yani "namus" dediğiniz olguyu kadına yüklemenizi. Kendi kız arkadaşımın da kardeşimin de özgür bir iradesi yok mu? Onlara hükmetme hakkını kendinizde görmenizde despotluk olur.
İnançlarınıza ancak kendi içinizde yaşadığınız müddetçe saygı duyarım. Sizden olmayanları yargılamaya başladığınız zaman -ahlaki ya da ne yönden olursa olsun- bu saygı son bulur.
|
dediğin gibi özellikle arap ülkelerinde zina işlememek için oaradaki genelevlerine gidenler istedikleri kadınla oracıkta imam nikahı kıydırılıyor ve böylece kendilerince günah işlememiş oluyorlar bunlar insanların kendilerince buldukları yöntemlerdr.elbetteki yanlıştır tanrıyı kandırma amacına hizmet eder ki daha fazla günah işlemiş olurlar.
işte islam dini bunun gibi yorumlarla asıl kimliğinden uzaklaşıyor.bu örnekte olduğu gibi imam nikahı tek başına ahlaksızlığın önüne geçemiyor tabiki de. sizin toplumunuz derken müslüman toplumunu kastediyorsanız siz de bu toplumun bir parçasısınız bambaşka bir dünyadan bahsediyormuş gibi bir haliniz olamaz dolayısıyla.
inanmayanlar müslüman olmayanlar zaten bu cezalara tabi tutulmazlar.ama zina diğer dinlerce de yasaklanır.tabiki bu despotlukla kimseye ahlak aşılanamaz.benim söylediklerimden nasıl oluyor da böylesine tam da karşı olduğum anlamları çıkarabiliyorsunuz şaştım kaldım doğrusu.ben istediğiniz bilgileri verdim yorum olaraksa sadece zinanın ahlaksızlığına inandığımı belirttim.
bakın aynı soruyu şu şekilde sorayım zinaya karşı değilsiniz ve siz başka biriyle ilişkiye girdiniz diyelim evliyseniz eşiniz( bayan veya erkek) evli değilseniz kız veya erkek arkadaşınız veya anne ya da babanız da aynı şeyi yaptığında bundan rahatsızlık duymazmısınız? belkide soruyu tam anlamıyla böyle sormalıydım.ama ben bu soruyu sorarken hani bir de bu açıdan bakarak düşünün diye öylesine sordum kimseyi yargılamak haddim değil hele ki ahlaki yönden bir yargılama hiç haddim değil kendime göre vardır ahlaki düşüncelerim inançlarım ama bunu asla birilerini yargılamak adına kullanmam öyle bir şey anlaşıldıysa da özür dilerim amacım kesinlikle yargılamak değildir.