Tekil Mesaj gösterimi
  #53 (permalink)  
Alt 13-06-2008, 10:59
sakin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sakin sakin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Arıza

ben kuranı okuyorum ama herhangi bir kitap gibi değil kuran ve henüz hepsini okuyamadım.hadislere gelince hadisler kuranın dışında yine başvurulabilecek kaynaklardandır ancak zayıf hadisler olarak da anılan hadislerin bazılarının günümüze doğru bir biçimde ulaşmadığı bilgisi gözönüne alınarak okunmalıdır hadisler ben hadislerden çok kurana yoğunlaşmış durumdayım.

türkler daha mantıklı daha insani yaşıyor manasında söyledim ben onu örneğin müslümanlıkta temizlik çok önemlidir ama oturdukları her yere affedersiniz pisleyen araplar var.ya da hala kadınları ikinci üçüncü plana atan müslüman diye geçinen araplar var.bugün bile müslümanlığı yaymak adına cihat çağrısı yapıp insanları öldüren kendilerini allahın askerleri olarak gören terör örgütleri araplardan meydana gelir.

ılımlı islam ise abdnin büyük ortadoğu projesi gereği türkiyeye biçilen roldür ve tamamen siyasidir yani dine yeni bir anlayış yorum getiren birşey değildir.radikallere karşı kullanmak amacıyla ılımlı islam ediye birşey attılar ortaya.
gerçek islam yaşanmalıdır artık dogmalardan arındırılmış insan odaklı mevlananın yunus emrenin anlayışının paralelinde bir islam anlayışı hakim olmalıdır.

"kendi kimliğini ötekinin varlığına göre konumlandırmak hastalıktır. kimliğini yaşatman için sana bir düşman gerekiyorsa, senin kimliğin hastalıklıdır"
hrant dink