Tekil Mesaj gösterimi
  #4 (permalink)  
Alt 13-06-2008, 11:34
sakin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sakin sakin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Arıza

gerçekte atatürk'ü yanlış öğrenip onu sevmeyen insanların seviyormuş gibi yapmasından dolayı şimdi birinin çıkıp korkarak da olsa "sevmiyorum" demesi afallattı hepimizi.dinci kesime hep atatürk din düşmanı olarak gösterildi ve onların atatürkten uzaklaşmasında etkili olan diğer kesim de atatürkü putlaştırarak insanlardan uzaklaştıran sözde atatürkçülerdir milliyetçilerdir.

bugün atatürkü sevmiyorum diyen bu kişiden çok ona bunları söyleten nedenlere bakmak gerek. gerçekte atatürkü tam anlamıyla tanıyabilen kimse onu sevmediğini söyleyemez.ama yanlış önyargılar yanlış bilgilendirmelerle yetişmiş bu kişinin de böyle konuşması normaldir.atatürk sevgisi putlaştırılarak korkutularak verilemez bu gerçek bir sevgi olmaz.atatürkü tam manasıyla anlatmadan yaptıklarının bizim için önemini sindirtmeden sevmemiz gerektiği vurgulanıyor hep.bilinçsizce seviyoruz sevdiğimizi sanıyoruz böylece eğitim sistemimiz sayesinde. halbuki atatükün kişiliği düşünceleri hayat felsefesi mücadelesi yanlışları doğruları doğru dürüst anlatılsa hiçkimseye gerek kalmadan onu sevmek mümkün olacak.

bu kişi sevmediği halde birçokları gibi seviyormuş gibi yapsaydı daha mı mutlu olacaktık herkes atatürkü seviyor sanacaktık ve içimiz rahat mı olacaktı.bizler atatükü ne kadar anlayıp ne kadar konuştuk yaptıklarını yapmadıklarını ne kadar tartıştık.bunu tam manasıyla yapmak hala mümkün olmuyor ülkemizde ve böyle bir ortamda böyle biri çıkınca hepimiz şaşırıyoruz güya ve hemen savunmaya geçiyoruz yarıştırıyoruz atatürk sevgimizi halbuki şimdi sorgulama zamanıdır atatük sevgimizi.bunu yapamayacak kadar cesur olmadığımız sürece böyle şeylere takılıp kalacak böyle kişilere hakaret ederek kendimizi avutacak kendimizi temize çıkaracağız.

"kendi kimliğini ötekinin varlığına göre konumlandırmak hastalıktır. kimliğini yaşatman için sana bir düşman gerekiyorsa, senin kimliğin hastalıklıdır"
hrant dink