Tekil Mesaj gösterimi
  #50 (permalink)  
Alt 12-06-2008, 16:28
non serviam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
non serviam non serviam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
M€M€ÑTØ MØRÍ

Blog Başlıkları: 8
Alıntı:
sakin´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
herkes konunun bhir yerinden tutunca biraz da karşılıklı atışmalar girince araya bayağı dallanıp budaklandı ama neyse.

ben ateistlere daha doğrusu ianaçsızlara samimi olrak merak ettiğim bir soru sormak isterim umarım yanlış anlaşılmaz ve samimi cevaplar veririsiniz;

tanrıya dinlere inanmamak sizi bir boşluk içindeymiş hissine kaptırmıyor mu? yani ne bilim hani bazı zamanlar olur insan yapayalnız olduğunu hisseder çaresiz kalır öyle anlarda daha çok ianamak ister ve belki de bilinçsizce de olsa allaha yalvarır insan olduğunu hatırlar yada yaratıcının bizi doğuştan inanma bilinciyle yaratığı için olur bu belkide inanmayanlar bunu bilinç altına iter de sonra böyle ortaya çıkabilir
tamam sadece çaresiz kaldığınız için tanrının varlığına inanmayı reddecek kadar dürüst onurlu olabilirisiniz yani iki yüzlü olmamak adına da ondan uzaklaşıyor olabilir misiniz acaba merak ettim işte. saygılar
Kuranı okudunuz mu? Ya da diğer kitapları? Orada söylenenler gerçekten de mantığınıza yatkın mı?
Ben insanların görece iyi eylemi neticesinde kendini kutsamasını bir türlü kabullenemiyorum.
İnsanlar her daim böyle bir gereklilik içerisine girmiştir. Bu bilinen dinlerden önce de gerek putlar gerek farklı kavramlar hep vardı ve olacak. Bireye doğduğu anda dayatılır ve alternatifi yoktur çünkü yönetilmek, birilerinin peşinden gitmek her zaman kolay olandır ve yetkin olmayanı ürkütür gidilmemiş yollar. Sorumluluklarımızı üzerimizden atmak, iyi kötü şeyleri tanrıya mal etmek ve ölüm korkusu yani her şeyin ölümle son bulacağı düşüncesi korkutabilir insanı. Oysa bize göre varoluşa bir anlam yüklemek, insanların kendilerini rahatlatması, güvende hissetmesi, bazen de hizaya sokulması için uydurduğu bir kavramdır tanrı kavramı. Örnek verdiğiniz Osmanlı da da, Araplarda da diğerlerinde dozajı değişse de temeli aynıdır.
Size göre zina nedir ve neden ahlak dışıdır? Dinin kurallarına aykırı olduğu için mi?
Ahlak nedir?
Toplum yapısı?
Peki padişahın işgal ettiği topraklardaki kadınları hakkına geçirmesi, haremine katması ahlaki midir? Oradaki erkek çocukların devşirilmesi ve bunun gibi bir çok şey size göre kabul edilebilir mi?
Hakikat acıdır ve bilmek acı verir. İnanmak ise teslimiyettir ve kolay olandır. Ben devrimimi yaptım ve mutluyum.

"Beni tanıyan herkesin size söyleyeceği gibi, makbul biri değilim. Kötü adamı sevdim hep, kanunsuzu, hergeleyi. İyi işleri olan sinek kaydı traşlı, kravatlı tiplerden hoşlanmam. Ümitsiz adamları severim, dişleri kırık, usları kırık, yolları kırık adamları. İlgimi çekerler. Küçük sürpriz ve patlamalarla doludurlar. Adi kadınlardan da hoşlanırım; çorapları sarkmış, makyajları akmış, sarhoş ve küfürbaz kadınlardan. Azizlerden çok sapkınlar ilgilendiriyor beni. Serserilerin yanında rahatımdır, çünkü ben de serseriyim. Kanun sevmem, ahlak sevmem, din sevmem, kural sevmem. Toplumun beni şekillendirmesinden hoşlanmam."