|
evet bahsettiğin recm ve diğer şeriatın ceza kanunlarının kuranda da olduğunu ben de yakın zamanda öğrendim ve şöyle bir ayet varken bu nasıl olur dedim: bir insanı öldüren bütün insanları öldürmüş kabul edilir bu ayetle çakışşır ama bunun açıklaması da sizi tatmin eder mi bilmem şuydu
hırsızlık adam öldürme zina gibi ahlaksızlıkların çoğalıp toplum yapısını bozmaması için el kesme kırbaç vurma recm gibi cezalar verilir ama bugünkübir çok uygulama kuranda yoktur. allah bazı günahların cezasını bu dünyada verilmesini öbür dünyaya bu günahlardan arınmış olarak geçilmesini istediğinden işte şeriatın ceza kanunları da böyle işler.ama suç ispatlanmadan 4 şahit tutulmadan ceza verilmez hem karşı taraf affederse kişi para cezası ödeyip idamdan kurtulabilir.
osmanlıda bu cezaların uygulanması durumu çok azdı daha çok bedel ödetiliyordu günümüzde de artık gittikçe daha az uygulanıyor bu cezalar.
bir dine inanmak o dinin gereklerini yerine getirmek kolay değildir evet

"kendi kimliğini ötekinin varlığına göre konumlandırmak hastalıktır. kimliğini yaşatman için sana bir düşman gerekiyorsa, senin kimliğin hastalıklıdır"
hrant dink
|