Alıntı:
sonsuz´isimli arızadan alıntı
evrim teorisinden bolca bahsediyorun.benim merak ettiğim evrim neden devam etmiyor..neden hala insanın bi üstü çıkmadı..yıllardır miilattan oncesinde bile insanlar var..yaşıyorlar bu ispatlanıyo.ama neden yüzyıllardırinsanınn bi ust kapasitedekisi insanı yonetecek bişey çıkmadı.cevap verirmisin..insan ile hayvan arasındaki fark sadece 1 derece farkıysa o dereceyi bi uste cıkaran bi yaratık neden yok..ve eğer maymundan geliyorsak neden butun şempazelerinsan olmadı..bi kısmı kaldı.hayvanlar yoksa tercihmi yaptı..ayrıca hayvanların içgudusel hareket ettiği noktasında sakine katılıyorum. papağanın kırmızı elma demesi ve şempazelere vucut olarak benzememiz..yoksa beynimizide papağanlardanmı alıyoruz..eğer oyleyse yani konuşma ve dusunme kabiliyetimiz papağandansa biz nasıl papağan ve maymunun karışımı olarak olrtaya çıktık...yani bu iki hayvan yıllar once çiftleşmiş olamaz oyle değilmi????hani benzerliklerimizden bahsediyorsun yainsandaki her ozellik farklı bi hayvanda az gelişmiş olarak ortaya çıkabiliyo..yani biz ortaya karışıkmıyız neyiz..hayvanların toplu seksi sonucu ortaya çıkan bi yaratıkmı????
|
Evrim devam ediyor ve evrimi gözle görmekte mümkün. ‘’Teori nedir’’ adlı başlıkta buna değindim. ‘’Neden hala insanın bi üstü çıkmadı’’ demek, geçersiz bi önermedir ve benim ‘’madem dinler var, neden o zaman hala kötülük var’’ demem kadar absürd bi söylemdir bu. İnsandan daha üstün varlıkların çıkabilecek olmasının bir nedeni var mı?? Yani şunu diyebiliyor musunuz; ‘’bakın böyle böyle ortam şartları var ve bu coğrafi şartlarda, bu hayvan türünün insandan daha gelişkin olması gerekir ama neden bunu gözlemleyemiyoruz??’’ diyebiliyor musunuz?? Milattan önce tabii ki insanlar var, ama evrim milyarlarca bi dönemi içine alıyor. Peki bulunan fosilleri nasıl açıklıyorsunuz. Tanrı bizi sınamak için mi o fosilleri oraya yerleştirdi. Bi daha söylüyorum, benim söylediğim binlerce değil, milyonlarca yıllık zaman dilimi.
Aynı şekilde şempazeler neden insan olmuyor demenizde yanlış bi söylem. Ben size, maymunlar evrim geçirince insan olucak diye bişey söylemedim ki. Her tür kendi arasında evrimleşir, ne maymun insan olucak ne de papağan insan olucak. Ama evrimsel süreç ile bu hayvanların, daha bir çok yeteneğinin gelişeceğini biliyoruz. Maymunlar insan olmadılar, öncelikle evrimin nasıl işlediğini bilmek gerekir. Sadece bir ‘’tür’’ milyonlarca yıl önce, ikiye ayrıldı, ve daha öncesinde ise daha bir çok türe ayrılmıştı. Evrimi bir ağaç olarak düşünün. İnsan ise ağacın en üstünde bir dal. Bütün canlılık tek bir kökten ortaya çıkmıştır, önce ağacın gövdesinde türler ayrılır, daha sonra dallarında… İnsan ise bu dallardan sadece bir tanesi, lütfen gözünüzün önüne getirin. Aynı şekilde diğer hayvanlar da, bu ağacın sadece bir dalı. Farkımız sadece insanın düşünme alanında gelişkinlik göstermesi.
Ben benzerliklerden de söz etmedim. Sadece hayvanların düşünmesine örnek verdim. Ne vücut olarak maymunlara benzediğimizden dolayı aynı atadan olduğumuzu söyledim, ne de konuştuğumuzun papağanla aynı atadan geldiğimize kanıt olduğunu söyledim. İki söylemde bana ait değil. Üzgünüm ama evrim hakkında gerçekten alt yapı hazırlamanız gerekiyor, yoksa bu düz mantıkla evrimi kavrayamazsınız. Ben size Dawkins’in ‘’gen bencil’’ ve ‘’kör saatçi’’ kitaplarını tavsiye ediyorum. Ve lütfen ağaç örneğini unutmayın.
Ayrıca konunun evrime nasıl geldiğini de anlamadım, ben hayvanların düşünmesine örnekler verdim. Dediğim gibi arının bal yapması, yada kaplumbağaların yumurtadan çıkınca denize yönelmesi içgüdüdür. Ama saydığım diğer örnekler, hayvanların düşündüğünü bize kanıtlar. Benim amacım konuyu evrime getirmek değil, sadece yanlış bir kanıyı düzeltmekti.