|
Merhaba herkese ...
Hitler Yahudi miydi bilmiyorum . Kimin ne olduğunu söylemek güç . Ben de kendimi bir zamanlar genetik olarak Türk sanıyordum ama çok yakın akrabalarımın Rum ve Arnavut olduğunu öğrenmek şaşırtıcıydı .
Hitler tüm dünya kamuoyunda sevilmeyen bir kişi olarak Yahudi olarak kimi kişilerce lanse edilmesi anti-semitik bir propaganda malzemesi kuşkusu uyandırdı bende .
Jewish Utopia'dan alıntı yapılmış . Bu kitap kimin ve bu yazının sahibi Yahudilere maledilebilir mi tartışılır . Nasıl ki Nihal Atsız Türk ırkçısı diye Türk ırkını temsil etmeye yetkili değilse bu ütopya da başına "yahudi" getirildi diye "yahudi ütopyası" olamaz . Dünyayı yahudiler ve yahudi olmayanlar diye ikiye ayırıp , yahudi olmayanların dünyadan silineceğini düşlemek , duvarlara fıkra gibi "Dünya Türk Olsun" yazısını yazan toy ve heyecanlı saflardan farklı olamaz .
Ayrıca sionizm ve yahudilik inanışı da birbirinden çok temelde ayrılıklar gösterir . Yahudiliğin ne kadar siyonist bir temeli olduğu yahudi rabiler tarafından tartışılan ve ayrışılan bir meseledir. Neyse ki konu bu değil .
devil07 arkadaşın güç için mücadeleyi herşeyin üstünde tutması son noktada güç adına bizi köle yapmaya götürebilir . Sanıyorum ki köleliğin gönüllü kabulüne yol açan en etkin unsur güç arzusu . Güç vaadedildiği ve güce olan arzumuz bilendiği sürece daha dayanıklı katırlar haline geliyoruz . Almanlar'da diğer uluslar üzerinde güç sahibi olma arzuları uğruna ruhlarını sattılar . "Çalışmak özgürleştirir" sloganı altında heba olan kemik yalayıcılara döndüler. Sonuçta ise yükselişleri süzüldükleri uçuruma tırmanış oldu .
Sıkıntı, gerçekliğe sinmiş hiçliğe dayanır . - Kierkegaard -
|