Yeryüzünde yaşayan her insanın bir düşüncesi var ve sırf düşünceleri, inanışları ya da kökenleri yüzünden savunduğunuz zihniyetin ya da devletin cezalandırdığı, insanların özgürlükleri hatta yaşama özgürlükleri dahi elinden alınırken buraya gelip “herkes düşüncelerinde serbest” demek ne yaman bir çelişkidir böyle?
Mein Kampf’ı da Siyasi Vasiyetim’i de okudum, sistemin bakış açısından gerekçelerini sıralıyor merhum. Eğitilebilir bireyler için çok hoş meseller bunlar. Okuduklarınız ya da yetileriniz bunlardan ibaretse bu sizi etkileyebilir, amaç da bu zaten, etkilenmeniz gayet normaldir.
İçerisinde bulunduğumuz sistem bizleri birer ürün haline getirmeyi amaçlar ve bu eğitimle başlar. Eğitiminin ilk gününden itibaren yıllar boyu sana ezberletilen şeyleri okumaya başlarsın, andını içersin. Yaptığın ve yapacağın şeyler için vatanın ya da Atatürk’ün arkasına sığınarak eylemini meşrulaştırırsın. Kimse ses çıkarmadığı sürece başka şansın yoktur böyle sürer gider. Karşı çıkanlar ise kutsal değerlere saldırmakla suçlanır ancak kutsal değer diye bir şey yoktur. Hepsi sistemin yarattığı değerlerdir. Paranın iktidar unsuru olması gibi. Ya da silahların… Size göre farklı ulustan ya da farklı düşünceden birinin yok olması bir arkadaşınızın oyuncağının kırılmasından farksızdır. Çünkü bir ürün olduğunuz için, kendini ürün olarak gördüğünüz için herkesin öyle olduğunu sanırsınız. Evet, sistemin baskısı altında bir takım zorlamalara maruz kalmam kaçınılmazdır ancak siz gibi bunları kabullenecek değilim. Bedenime giydirmek istedikleri gömlekleri bedenim taşır fikirlerim değil. Zihniniz yeterli kondansatorlara sahip değilse söylediklerim size anlamsız hatta saldırı niteliğinde gelebilir ancak düşünmekten ve sorgulamaktan korkmayın çünkü insanları hayvanlardan ayıran farktır düşünmek.
"Beni tanıyan herkesin size söyleyeceği gibi, makbul biri değilim. Kötü adamı sevdim hep, kanunsuzu, hergeleyi. İyi işleri olan sinek kaydı traşlı, kravatlı tiplerden hoşlanmam. Ümitsiz adamları severim, dişleri kırık, usları kırık, yolları kırık adamları. İlgimi çekerler. Küçük sürpriz ve patlamalarla doludurlar. Adi kadınlardan da hoşlanırım; çorapları sarkmış, makyajları akmış, sarhoş ve küfürbaz kadınlardan. Azizlerden çok sapkınlar ilgilendiriyor beni. Serserilerin yanında rahatımdır, çünkü ben de serseriyim. Kanun sevmem, ahlak sevmem, din sevmem, kural sevmem. Toplumun beni şekillendirmesinden hoşlanmam."
|