Alıntı:
taranta-BABU´isimli arızadan alıntı
dumanlı bir beyin ülke kalkındırmada ne kadar yararlı olur bilemiycem. ama iradeli bir insan ülkeyi kalkındırmada büyük rol oynar...
|
bu söz açıklıyor sanki bu forum başlığının anlam ve önemini. belki sadece "devrimci" demek ne kadar doğru olur, ama aydın insanların biraz daha aydın nüfusta kalma uğruna sağlıksız alışkanlıklardan uzak durması gereklidir.bence yazıda da buna dikkat çekilmek istenmiş (ben öyle anladım ne yalan söyleyim).che nin purosu ne kadar hoş görünüyor bu da yalan değildir. önceki mesajlarda da belirtilen güzel bir tabir "salon devrimcileri" ancak buna özenirlen bence.
ama yinede insanları bazı kalıplara oturtmak gerici bir düşüncedir yani tüm aydınlar, devrimciler vs. ler sigara içemez alkol kullanamaz gibi yasaklama olamaz tabi yada bu kötü alışkanlığı olanlar aydın,devrimci olamaz demek gerici kafalılıktır.zaten ayrıntılara dikkat eden ve bu ayrıntılardan başka güzel şeyler yaratabilen bir insan bence sigara alkol gibi sağlığa zararlı alışkanlıklara bulaşmaz.bulaşmadığı gibi eşitlik uğruna duman edeceği parasını onunla eşit yaşayamıyan insanlara sosyal adalet uğruna yardım eder.belkide bu soru şöyle olmalıydı "devrimci bir insan ezilen ve eşitlik uğruna ne yapmamalıdır ?"
saygılarımla.