04-05-2008, 23:53
|
 |
uragan...
|
|
|
|
Peki yardımcı olmaya çalışayım ama bence kimse kimseye yardım edemez kimseye şöyle bir söz biliyorum hazır yeri gelmişken; "Kimse bişey öğretmyor ve kimse bişey öğrenmek isitemiyor bizim eğitim temelli sorunumuz bu."
S.S.C.B dağılmadan önce kapitalizmin önünde bir alternatif yada güç bulunuyordu. S.S.C.B gücünü kaybetmiş hale gelse bile yinede acımasızca sömürü planları açık açık uygulamaya konulamıyordu. S.S.C.B dağılınca kapitalizim artık karşısında bir engel kalmadığını düşündü oysa ki Küba hayalin ötesinde bir düşü gerçek kılmıştı. Belki güç olarak tanımladıı şey yoktu yenidüzenin karşısında ama bir hayalin yaşatılması inancı vardı ve ayaktaydı bu dönemde. Devlet olarak artık karşılığını bulamasanızda artık sizler birey olarak o hayalin taşıyıcısısınız.
Alıntı:
|
F.Castro´isimli arızadan alıntı
Bu da bizi hâlâ tam olarak kurtulamadığımız tarihsel bir direniş dönemine soktu.
|
House of Duarden
Alıntı:
|
"Bir derin kuyuya benzer yalnız. Taş atmak kolaydır içine: ama bu taş dibe inecek olursa, deyin bana, kim çıkarabilir? Yalnızı incitmekten sakının! Ama incitecek olursanız, eh, artık öldürün de!" F.Nietzsche
|
|