Tekil Mesaj gösterimi
  #42 (permalink)  
Alt 04-05-2008, 17:59
sakin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sakin sakin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
site sakin'i

Alıntı:
Arucard´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
Düşünme özgürlüğü demişsin, ama bir de şöyle bir özgürlük olamaz mı? Düşünene karşı çıkma özgürlüğü. Eğer benim düşünme özgürlüğüm varsa, başkasınında benim düşünmeme engel olma özgürlüğü vardır. Aynı şekilde aynı özgürlüğe bende sahibimdir. Eğer ben düşünme özgürlüğüne sahipken, o benim düşünmeme karşı çıkma özgürlüğüne sahip değilse, bu nasıl bir özgürlük olabilir ki? Kişisel özgürlük. Evrensel değil. Düşünme özgürlüğü var, ama düşünmeye karşı çıkamassınız. Böyle bir özgürlük yok. Hayır, bu tam anlamıyla özgürlük olmazdı.
Hadi diyelim, düşünene karşı çıkma özgürlüğüde var, peki o zaman düşünme özgürlüğüne ne oldu? Ben özgürüm ve istediğim gibi düşünürüm sana ne? İşte burada özgürlük diye bir şeyin olmadığını anlayabiliriz.
düşünene karşı çıkma özgürlüğü dediğin şey karşısındakinin düşüncesini(hatta düşüneni) yok etmeye yönelik olacağı için düşünce özgürlüğünü kısıtlar ve bir özgürlük kullanılırken diğrinin özgürlüğü kısıtlanır ki özgürlüğün sınırı başkasının özgürlüğünü kısıtladığı yerde biter ancak tabikide düşünceye katılmama benimsememe karşı çıkma hakkı vardır tabiki karşındakine düşüncesine zarar vermediği sürece ama karşıdakinin düşünmesine karşı çıkmayı kabul edemem düşünme engellenemez hiçbir sebeple belkide yanlış tabir kullandın ama eğer anladığım şeyse yani düşünenin düşünmesinin engellenmesi özgürlüğüyse bahsettiğin özgür düşünceye inanan biri olarak kabul edemem böyle bir özgürlük olamaz çünkü özgürlüğü kısıtlar umarım anlatabilmişimdir