Tekil Mesaj gösterimi
  #173 (permalink)  
Alt 14-04-2008, 23:23
ucuzfilm ucuzfilm isimli Üye şimdilik offline konumundadır
...

Pulse - Nabız
Amerikan amcamların hep yaptığı üzre son dönemde taktıkları japon korkularının bir yenisi. 2001 yapımı Kairo'yu Pulse yapıp birde efektleri dayayıp sundukları yeni temcit pilavı... 2 yıl kadar önce bizden çıkan "dabbe"ninde aslında esin kaynağı (böyle demek istiyorum çünkü çok korktuğum ve aynı zamanda çok beğendiğim bir filmin aparma olduğunu düşünmek istemiyorum) olan kairo'yu izleyemedim henüz çokda niyetli değilim açıkçası (japonlar daha çok korkutuyor beni) ancak nabız olmamış kanımca. İlk değil bu elbette. Amerikan amcamların hiçbir yeniden çevrimi (karanlık su hariç çünkü bir brezilyalı parmağı değen bu film farklı sulara da yelken açmıştır) ilkinin yanına yaklaşamamış olmakla birlikte o ruhu da verememiştir. (buna scorcesse'in köstebeğide dahil-orjinali onbin kat daha güzeldir) Efendim asıl konumuz Nabız iken buraya neden geldik. Çünkü Nabız üzerine konuşmaya değecek bir film bile değildir. Zaten izlerken ara ara sıkıntıdan uyuyakalmışım. Dabbe'nin bile yakınından geçemeyen bu film izlememiş olmama rağmen eminim ki Kairo'ya hiç yaklaşamıyordur.... Saygılarımla....

Kim dikti bu gökdelenleri
Ve neden en tepesindeyim sorgulamalarını bırakıp bir kenarı
Açıp kanatlarımı süzülüyorum şatoma doğru
Sakinliğime... Sakiliğime....