Tekil Mesaj gösterimi
  #2 (permalink)  
Alt 13-04-2008, 08:49
Sosyopat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sosyopat Sosyopat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
kızıl arıza Багэр

Alıntı:
Hayatta en çok korktuğunuz şeyler nelerdir ? Sahip olduğunuz önyargılar, hurafeler veya başka mantık dışı inançlarınız var mıdır ?

Ben ellerimi kaybetmekten çok korkarım, çünkü ellerim olmazsa yazamam, dokunamam, hissedemem.. Ayrıca dünya dışı varlıklara pek inanmasam da her an karşıma çıkabilirlermiş gibi karanlıkta bazen tedirgin olurum.. Hayal gücü yüksek olan korku filmi izlememeli demişti birisi, keşke onu dinleseymişim..
bilimkurgu bir korkudan bahsedilmiş ve organlara bağlı yaşamın gerekliliği...

Alıntı:
Hayattaki amacınız, hayalleriniz ve beklentileriniz nedir ? Ne için yaşıyorsunuz ?

forum eğlencesi tarzında bir soru sorulmuş...

Alıntı:
Hiç bugünkü kadar bitkin ama güçlü olmamıştım..Kendi derdimden çok değer verdiğim insanların dertlerinden değil bitkinliğim, onların bunu görmezden gelmesi yüzünden..

Kimselere ihtiyacım yok, yalnızlığım yeter bana..Ve yalnızlık, beni daha çok içime yöneltiyor. Kendimi görmemi, kendimi yaşamamı, kendimi yaratmamı sağlıyor..Zaten eninde sonunda kendimizle başbaşa kalmayacak mıyız, çürümeyecek mi cesedimiz mezardaki yalnızlığımızda ? Hem yalnız kalamadığım zamanlara baktığım zaman neler gördüğümü iyi bilirim. Başkalarıyla birşeyleri paylaşınca, kendimden uzaklaşmış olmuyor muydum ? Onlarla birşeyler paylaşmak, almak yada vermek - bütün bunları daha çok onların istediği gibi yapmıyor muydum ? Başkaları gibi olunca, başkaları gibi yaşayınca, başkaları gibi düşününce ; onların yapmacık gülüşlerinden, abartılı övgülerinden, yalan sevgilerinden, çıkarcı iyiliklerinden başka ne geçiyordu ki elime ?

Haksızlık eden benim herhalde..Herşeyin karşılıklı olduğu gerçeğini bilmeme rağmen, bunu hep görmezden geliyordum..Buna inanmak istemiyordum, kabullenmek istemiyordum; bu yüzdende hep yaralanıyordum..Kendime yeterince inanmıyordum, hep kaçıyordum kendimden başkalarına..Geçici mutluluklarla idare ediyordum, her gün yeni bir avuntu buluyordum kendimden kaçabilmek için..

Aslında biliyorum gerçeği : asıl mutluluk benim içimde..Ama bunu hazmedebilmek kolay olmayacak..Yeterince olgunlaşamadım daha, yeterince varamadım kendime, yeterince uzaklaşamadım başkalarından..Bu yüzden daha fazla yaralanmam, acı çekmem gerek, kandırılmam gerek başkaları tarafından..Daha fazla kandırılmam gerek sahte mutluluk avuntularıyla, taa ki acısı dayanılmaz hale gelene kadar..Taa ki herşeyin aslında bende bittiği o acı gerçeği, iyice öğrenene kadar..
iç çatışmaların yaşandığı bir metin yazılmış...

Alıntı:
Hiç bir şey ummuyorum,
hiç bir şeyden korkmuyorum,
özgürüm.

Kazancakis
bir alıntı yapılmış...

Alıntı:
Sakar bir intihardan düştüm hayata,
Yaşıyorsam sakarlığımdan...
bir tümce...

Alıntı:
Aforizmalar
Georg Christoph Lichtenberg
DOST KİTABEVİ

18. yüzyılda yaşamış Alman filozof, fizik ve astronomi profesörü Lichtenberg, dünyada aforizmanın en büyük ustalarından biri olarak tanınıyor. Nietzsche'nin "tekrar tekrar okunacak dört Alman nesir eserinden biri" diye övdüğü bu notlar ve aforizmalar şimdi Türkçede.

"Her iyi kitap insanın aynasıdır, aynaya bakan bir maymunsa, aynada görünenin havari olması imkansızdır."

Değişik ve hoş aforizmalar var... Okumanızı öneririm...

bir kitap tavsiyesi...

Alıntı:
Çürümenin Kitabı'na güzel bir başlangıç bölümü 'Fanatizmin Şeceresi'... Bana ilginç gelen kitabın yazarı Cioran'ın 2.Dünya Savaşı başlamadan önce Hitler'den daha sempatik ve hayran olunası siyasetçi görmediğini bir makalesinde yazmış olmasıdır... 'Çürümenin Kitabı' ise 2.Dünya Savaşı'ndan sonra yazılmıştır... İnsan fanatizmi daha iyi anlayabilmek için fanatik olmak mı gerekir diye düşünmeden edemiyor...

Not: İlk başta 'Fanatizmin Şeceresi' başlığını açmayı düşünmüştüm, fakat forumda arayınca zaten yazılmış olduğunu gördüm... Ayrıca 8 Nisan 2007'de son şekli verilmiş bir başlığı tam 1 sene sonra 8 Nisan 2008'de okuyup yorum yapıyorum, ilginç değil mi sizce de ?

geç okunmuş bir kitaba yapılmış bir kritik...

Alıntı:
Kadınlara mı gidiyorsun ? Kırbacını unutma...
kadınlara yönelik sadist temelli bir mizahi bakış...

Alıntı:
Zafer kazananlar tesadüfe inanmaz. Nietzsche

bir başka alıntı...

ve bütün bu yoğun ve derin faaliyetler sonrası karar verilmiş...(hemde 15 yorumda)aman allahım ne seviyesiz bir ortam...derinliğim ulaşılmaz,yüzeyde boğulmamak adına gitmeliyim...
hoşçakal sayın üye...yeterli kapasiteye ulaşıldığında gene gelirsiniz...

Bazen diyorum atayım kendimi aşağıya....Bazen de diyorum niye atayım kendimi aşağıya!!
Кызыл Багэр