07-04-2008, 22:57
|
 |
kızıl arıza Багэр
|
|
|
|
sn.maria;
Alıntı:
|
sürü akil tavır almaz, duygularından beslenir, telkine müsaittir, kolay hırçınlaşır, tahriğe son derece açıktır, hakim güç bilinç değil histir, taklitçi ve tarihsel sorumluluk bilincinden uzaktır.
|
bilinçsiz kitleleri fazlaca irdelemek ve onlar üzerinden onlara karşı bir duruş sergilemekte o "bireysel toplumsallaşma"yı önceleyen kolektivizme yakışmaz...amaç bu olmamalı ilk olarak...
Alıntı:
|
Bu kadar kibirli bir çehre mi koyuyorsunuz; sürü kavramının karşısına koya koya?
|
evet ya cidden çok kibirli durmuş,ama zaten şikayetimde o yönde değilmi ki... : ))
ve konuyu baştan sona okudum,her zaman ki gibi...cımbız olayı da özellikle yapılarak konuyu o yöne çekme amacı taşıyordu...
Alıntı:
|
Ve evet monologları ben de sevmem...
|
gerçi orada bir taşlama vardı ya neyse...ben severim...monodialektik derim adına...bazen sürüden ayrılıp sahil kenarlarında yaparım bunu...yoksa bireyselleşebilirim ki...
sn.duarden;
Alıntı:
|
"Birey" "fikir" bu kavramlara olan inancımı kaybettim kendim dahil tüm insanoğlu adına.
|
çok yorgun gördüm sizi...yalnızlığınız sürüyle aranıza oldukça mesafe koymuş ama kaybolmuşsunuz...
Bazen diyorum atayım kendimi aşağıya....Bazen de diyorum niye atayım kendimi aşağıya!!
Кызыл Багэр
|