06-04-2008, 20:55
|
|
...
|
|
|
|
P.S. I Love You --- Not: Seni Seviyorum
Başlıca rollerini kendisini tanımlayacak sıfat bulamadığım Hillary Swank (Holly), ile adi ve serseri ve karizmatik ve iyi şarkı söyleyen ve yakışıklı (ben bunları temizlemeye çalıştıkça sayıları artıyor) Gerard Butler (Gerry) (Sparta Kralı Leonidas olarak biliriz kendisini) paylaşıyor. Romantik türe pek bir soğuk olmama rağmen (tamamen sulugözlülüğümden kaynaklanmakta yoksa iyi eserler yok diye değil elbette) revolver yerine tercih ettiğimiz bu film çok keyifli duygularla salondan ayrılmamızı sağladı. Çok fazla şey söylemek istemiyorum filmle ilgili. Ancak iki nokta var çok önemli.
Bir: Mendil satan sokak çocuklarını sevindirip bir paket mendille izleyin filmi...
İki: Erkek arkadaşların hasetlerinden çatlama durumunu gözönünde bulundurarak mümkünse o gün kendilerine pek bi özen göstersinler. Çünkü kahretsin ki Gerry karakteri yeterince eşek sudan gelinceye dek dövülesi bir karaktarken yetmezmiş gibi filmin ikinci yarısında Jeffrey Dean Morgan'ın canlandırdığı William (Javier Bardem'in karizmasını alın ve 5 le çarpın) ekleniveriyor ve kabusumuz iki kat artıyor.
Filmin komplekssiz yönetmeni (ben olsam bu kadar yakışıklı adamı asla oynatmam) Richard LaGravenese oyuncu seçiminde gerçekten çok iyi davranmış ayrıca tüm oyunculara giydikleri kostümün üzerlerinde sırıtmaması için ellerinden geleni yaptırmış. Böylesi filmlerde yaşanan handikap hep başrol oyuncularının kimyalarını bir türlü tutmayışı olur ve bu durum filmi izleyene azap çektirir. Neyse ki sadece başrol oyuncuları değil tüm oyuncuların kimyaları tutmuş bir filmle karşı karşıyayız. Son söz. Müziklerde güzel...
Yaşıyorken düşeceğimiz NOT'ların şerefine  
Kim dikti bu gökdelenleri
Ve neden en tepesindeyim sorgulamalarını bırakıp bir kenarı
Açıp kanatlarımı süzülüyorum şatoma doğru
Sakinliğime... Sakiliğime....
|