sn oubliette "insanların kendilerinden başka her tür varlığı da sevebilme ihtimalini de düşnmyorsunuz??" diyince aklıma geldi. sanırım insanların kendinden başka insanların da dünyada yaşadığını, bu nedenle kişinin kendini dünyanın merkezi sanmaması gerektiğini algılaması halinde daha yaşanabilir bir dünya olma olasılığı olcek gibi geliyor bana.
bu arada daha yaşanabilir derken hangi türü kasdedyoruz acaba? bitkiler ve hayvanlar deniz hava sur vs doğa elemanları için insanın gitmesi lazım, şu türdeki insanlar için benim türdeki insanların gitmesi, öteki türlü insanlar için buteki türlü insnların gitmesi lazım, sonuç: bi miktar insanın gitmesi lazım
ama cele etmeyelim derseniz tohumculuk yasasından sonra zaten dünya daha yaşanabilir bir yer olacak hepimiz için, etimizden, sütümüzden, yünümüzden yararlanılmasının bizi rahatsız etmesini engelleyecek pembe gözlüklerimiz olacak. (pembe olursa ben huysuzlanırım kesin nedenini bilemem, hatırlayam büyük olasılık ama huzursuzlanırım bilinç altım üstünü rahat bırakmaz,)
dipnot. ucuz film arkadaşım daş olcen daşşş farkında mısın cık cık o nası öneri öle