Balans ayarı.!!!
Son günlerde, "Güneş harekâtı"nın kısa sürmesi konusunda CHP VE MHP den eleştirler geliyor.
Bu iki parti de, sınır ötesi operasyonun, ABD den gelen açıklamaların hemen akabinde bitirilmesi noktasında getridikleri eleştiriler sebebiyle haklılar. Geri çekilmeden bir gün önce ABD savunma bakanı "Kısa sürmeli" demiş, sayın Genel Kurmay başkanı BÜYÜKANIT paşa da bu söze, "Kısa izâfi bir kavramdır. Bazen bir sene de çok kısa sayılabilir." şeklinde karşılık vermişti. Ben bu sözden askeri birliklerimizin orada en az sonbaharın bitimine kadar kalacaklarını, tahrip edilen noktaların bahar ve yaz aylarında tekrardan onarılmasına müsaade edilmeyeceğini anlamıştım.
Bu husus da askeri yetkililerin, muhalefetten ve memleketin her tarafından gelen haklı eleştirilere "Sert" açıklamalar yapacakları yerde; aynı sertliği ABD li yetkililerin iç işlerimize müdahele anlamı taşıyan "Kısa sürmeli" şeklinde ki beyanlarına karşı yapmaları gerekmezmiydi ? Ya da eğer yaptılarsa, topuk üzerinden bu geri dönüşün mânâsını neye yormamız gerekiyor ?
Memlekette "Atatürk'çü"(!) lerden geçilmiyor da, ABD den gelen her açıklamaya kayıtsız şartız teslim olunurken, üniversite kapılarında gördükleri başörtülü kızlarımıza, Filistin'deki İsrail zulmünü protesto mahiyetinde sergilenen bir tiyatro oyununa karşı, sincan sokaklarında tank yürütüp "Balans ayarı" yapan "Cesur yürek"(!) leri görünce, gözlerimiz yaşarıyor, "Milli" duygularımız kabarıyor .
"Bağımsız"(!) T.C. nin iç işlerine müdahele anlamı taşıyan ABD açıklamaları karşısında acaba ne yapmak gerekiyordu, bilemiyorum.
"Balans ayarı" meraklısı cuntacılara duyurulur.
İnsanı parantez içine alarak gelişen her sistem, çökmeye mahkûmdur.
|