|
kısa kısa'yı bölmemek için burdayım, hemen gidiyorum...
[QUOTE=Lilith;71328]Barda filmini izlerken ve izledikten sonra çok fazla eleştirmiştim.
sistemi ya da durumu eleştiren kimi sert filmlerde böyle rahatsızlıklar çıkıyor ortaya. özellikle bizim topraklarımızdan çıkan filmlere karşı biraz daha tavrımız sert oluyor sanıyorum. fazlaca küfür ve şiddet içeren bir filmdi. ortak kanı bu. ama yiğidi öldür hakkını yeme. görevini layıkıyla yerine getiriyordu film. ve kanımca tamamen tadında yapılarmıştı herşey. ikinci dövüş klübü vak'asıydı bir nev'i. Memleketimin arka sokaklarında elimizin tersiyle ittiğimiz insanların intikamıydı. ne diyordu selim "normal saatte gelsek -ne işi var bu ........... der içeri alırmıydınız lan bizi" . hayır almazdık... almadıkta... kendimizi sıyırdığımız korunaklı hayatların dışında yaşayan bu insanların varlığından bihaberiz. (yolda karşılaştığımızda kaldırımımızı değiştiririz) sadece 3. sayfada çıkan haberlerde ya da böylesi sert filmlerde kurgusal olarak tanık oluyoruz. ama dışarda hayat böylede akıyor. saygılarımla...
Kim dikti bu gökdelenleri
Ve neden en tepesindeyim sorgulamalarını bırakıp bir kenarı
Açıp kanatlarımı süzülüyorum şatoma doğru
Sakinliğime... Sakiliğime....
|