Tekil Mesaj gösterimi
  #5 (permalink)  
Alt 12-02-2008, 20:43
Erdoğan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Erdoğan Erdoğan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Taze Arıza

Şimdiye kadar içi dışı siyaset dolu, ya iktidar yanlısı, ya da muhalifi yazılardan hep uzak durdum. Düşüncelerimin herhangi bir partiye angaje edilmesi riski ile yazmadım. Şimdi de bu düsturumu değiştirecek değilim. Foruma kayıt olalı iki aya yakın bir süre geçti. Sayın Cabir'in yazdıklarını tâkip ediyorum. İktidarı veya başklarını eleştirmesi en doğal hakkıdır, üzerime vazife değil.

Ancak,

Hemen her iki yazısınıdan birisdinde "İmarzede"ler den bahsedip duruyor.Burada hatırlatmak istediğim bir husus var. İmar bankası ofşor (Yazılımı yanlış olabilir. Tam olarak bilemiyorum) hesapları ile diğer bankaların verdiği faiz oranlarının çok üzerine çıktı. Buraya para yatıranlar da herkesten çok kazanmak için sonunu düşünmeden yatırım yaptılar. Diğer bankaların verdğinden daha çok faizi almış olsalardı ve İmar bankası da batmasaydı, acaba elde ettikleri kârı devlet ile ile paylaşacaklarmıydı, yok sa "Lüp" cebe mi gidecekti ? Hükumet banka da para kaybedenlerin zararını ödeme kararı alınca bu para kimlerin cebinden çıkacak ?

Multimilyarder zenginlerin mi ?
Medya Patronlarının mı ?
Bakanlar/Mebuslar cebinden mi verecek ?
Yoksa batmayan bankalar, batan bankaların zararını aralarında pay edip, vatandaşın parasını ödeyecekler mi ?

Tabi ki hiç birisi değil. Yine yük, dar gelirli vatandaşın sırıtına binecek. Ohh.... Ne alâ memleket. Üç kuruş fazla para alacağım diye paranı nereye yatırdığını düşünme. Faizi alınca yeniden yatır. Para batınca da "Devlet paramı ödesin."

Tabi ben de aynen öyle düşünüyorum. Eğer bu "Zede" ler paralarını bankaya yatırıken Faziden elde edecekleri geliri devlet ile paylaşacaklarına dair bir anlaşma yapmışlar ise, o zaman olur. Yoksa,"Faizi ben yiyeyim. Zararı devlet ödesin." mantığının hiç bir tarafında "Kardeşlik" yoktur.

İnsanı parantez içine alarak gelişen her sistem, çökmeye mahkûmdur.

Konu Erdoğan tarafından (12-02-2008 Saat 20:48 ) değiştirilmiştir..