evet bencede mantıksızlık... zaten ben ''ben müsümanım'' diyen hiçkimseye inanmıyorum vede saygı göstermiyorum. çünkü kimin müslüman olup olmadığını anca tanrı bilir. bi insan eğer inanıyorsa,bu şekilde bir cümle sarfetmesi bence çok saçmadır. bu birinci taktığım yer. ikinci taktığımıda senini bahsettiğin mevzu.
müslümanlık,özünde,yani yobazlarca saptırılmamış halinde. höşgörüyü benimsemiş bir dindir. yani iteyen istediğine inanır,ve müslümanlık buna hiçbir şey demez bu dünyada.(öteki dünyada ne olcağını düşünmemek lazım.

) ancak öyle insanlar varki,diğer dinlerden olanları ve dine inanmayanları, öldürecek seviyeye gelebiliyorlar. işte bu konu çok hassastır. böyleleri kendilerini sanki islamın koruyucuları sanıyorlar. sanki kendileri müslümanda diğerleri kafirmiş gibi bakıyorlar olaya. işte yobazlık budur. bunun sonucunda insanların birbirine olan saygısı azalır,araları bozulur ve çatışmalar ortaya çıkar. herkes gruplaşır. ve böylelikle savaşlar başlar ve dünyada huzur denen bir şey kalmaz. işte bunu önlemek için,herkes dinini kendi içinmde yaşamalıdır. ve kimseninde inanışına saygıusızlık etmemelidir. tabii bunu yapacak insanları nerden buluruz orası meçhul.