Tekil Mesaj gösterimi
  #44 (permalink)  
Alt 05-02-2008, 00:03
Erdoğan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Erdoğan Erdoğan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Taze Arıza

"...Ben sana özür borçluyum sen ise dürüstlük..."

Bir tarftan "Özür dilerim" derken diğer taraftan beni dürüst olmamakla vaya takiyye yapmakla suçluyorsun. Muhayyilende bir "Mürteci/yobaz" şekli oluşmuş. Bunu kabul etmiyor karşı çıkıyorsun. Bu şekle uymayanları da "kaypak" olarak sınıflandırıyorsun.

Evvelâ şunu belirtmeliyim ki, kimsenin kimseyi katagorize etmeye hakkı yoktur. Sizinle doğru dürüst bir konuyu dahi tartışamamış iken benim düşüncemi/fikrimi anladığınızdan nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz ? Bana Kur'an daki bazı ayetleri getirip tartışma mevzusu yapmak istediniz. Ben ise inancımı tartışmam dedim. Bu mu "Kaypak"lık ?

Kur'an bir bütün olarak anlamlanır benim zihnimde. Siz ise, parça parça ayet üzerinden kendinize göre ölçüler koyup yorumlamak suretiyle sonuçlara varıyorsunuz. Bu sonuçlar tamamiyle sizi ilgelndirir. Ben müdahil olamam. Ama münakaşa esnasında benden alamadığınız referanslar nedeniyle şahsıma/kişiliğime yönelik saldırılarda bulunma hakkınız yoktur.

Hangi mevzuda "Dönek veya kaypak" olduğuma hükmettiniz ? Bir müslüman demokrat olamaz mı ? Bir müslüman insan hakları evrensel beyannamesinni benimseyip savunamaz mı ? İlla ki sizlerin gerici diye yaftaladığı kalıplar içinde durup Zât-ı Âli'lerinizden "Destur" mu bekleyelim ? Yani evrenselliği savunmazsak "Gerici", savunursak "Kaypak" oluyoruz öyle mi ?

Ne fena hükmediyorsunuz.!!!

Benden beklediğiniz açıklığın onda birini göstermiyorsunuz. En azından şahsileşmemiş düşünceler üzerinden kurulabilecek bir diyalogun heres için tarifsiz faydaları olacaktır. Bakınız, ben eğer papağanlık düşünse idim, kendi düşümcemde olan forumlarda akşama kadar rahatça yazar, karşılıklı "Teşekkür ve Aman efenim esatğfurullah" şişirmeleri ile gönül eğlerdim. Bu foruma ilk geldiğimde kurduğum bir cümle hep görmezden gelindi. Ne öğrendiysem "Vaaz" dinleyerek değil, benimle aynı düşüncede olmayan insanlarla uygar biçimde tartışmaya gayret ederek, zihnimde oluşan sorulara cevap bulmak gayesiyle okuyup araştırarak bir şeyler öğrendim.

Bu yöntemleri terk etmeyede niyetim yok. Şahsımla alakalı bir endişe de taşımıyorum. Tek sıkıntım şahsileşmiş diyaloglardan tartışarak öğrenme noktasına henüz gelememiş olmamız. Son kez hatırlatmakta fayda mülâhaza etmekteyim. Forumlarda kimsenin kimseye bir şey ıspat etme mecburiyeti yoktur. Dileyen okur, dileyen okumaz. Kafamızda sorular oluştu ise Lisân-ı Münasip ile sorulur. Sorulan kişi de bilyorsa cevap verir.

Aramızda geçen sevimsiz diyalogların tek sorumlusu siz değilsiniz. Elbette benim de hatalarım oldu. Kendi payıma düşenler için ben de sizden özür dilerim.

Saygılar.

İnsanı parantez içine alarak gelişen her sistem, çökmeye mahkûmdur.

Konu Erdoğan tarafından (05-02-2008 Saat 00:21 ) değiştirilmiştir..