Tekil Mesaj gösterimi
  #43 (permalink)  
Alt 04-02-2008, 23:10
Tenere - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tenere Tenere isimli Üye şimdilik offline konumundadır
harvester

Şimdi tekrar bakıyorum da diyalogların bu şekilde gelişmesini istememiştim aslında yada şimdi gösterdiğim tepkinin aşırıya kaçmış olabileceğini düşünüyorum.Bu biraz içini boşaltma başlığı gibi de olmuş öte yandan bence ve bunun faydalarının da olabileceğini düşünüyorum hepimiz için.Hoş olmamış tabi...ama öte yandan hoş olması kimin umurunda...vandal mıyım neyim yoksa gerçekten ya, estetik düşmanı mıyım acaba
Bu arada oportunistik yaklaşım yada eylem kısmına katılabilirim, bir itirazım olmaz.Ama daha önce de dedim bunu kişilerin zayıf yanlarını yüzüne vurmak ile açıklamak yanlış bunu.Yada mesela fahişe örneği gibi, tartıştığımız şey, sorun olarak gördüğüm şey kişinin fahişeliği değil ise fahişeliğinden hiç bahsetmem muhtemelen.Yani çıkarları doğrultusunda her şeyi kullanabilecek biri olarak algılanmamın doğru olduğunu düşünmüyorum.
Erdoğan senden özür dilerim.Evet haklısın yazdığın ifadeleri kullandım sana karşı.Ama asıl sürtüşme noktamızın, uzlaşamadığımız ve asla da uzlaşamayacağımız noktanın ne olduğunu biliyorsun.Buna kaypaklık da diyebiliriz, takiyye de diyebiliriz vesaire.İlk tartıştığımız konulardan beri tıkandığımız nokta burası.Açıkça söyledim tekrar da söyleyeyim benim problemim senin dininle,dindarlığınla değil(dinle de problemim var aslında da o seninle ilgili değil).Daha doğrusu onu konuşabilecek, tartışabilecek noktaya hiç gelemedik ki seninle.Bir müslüman yada her hangi bir şeye inanan biri olabilirsin ama bir parça inancının, düşüncenin arkasında durabilsen(inancını, dogmaları esnetmeye çalışmadan) ben de sana karşı o tür kelimeler, ifadeler kullanmam.Şimdi sen de hatırlarsın ki insan hakları evrensel bildirgesine saygılı biri olarak; beni insan hakları evrensel bildirgesini tanımaz, kabul etmez biri olarak tanımlamıştın, ben de insan hakları evrensel bildirgesi ile kuran arasındaki bariz uyuşmazlıkları,çelişkileri göstermiştim sana.Ama o noktada bile durumu kurtarmaya çalışıyordun.Kuranın çaprazlama el-ayak kesimi,cariye vesaire gibi insan haklarıyla, hiçbir sağduyu ile örtüşmeyen tonlarca emrini, ayetlerini görmezden geliyordun yada bununla ilgili bir açıklama yapmaktan kaçınıyordun.O zaman demiştim ki ya insan haklarına inandığını iddia etmelisin yada kurana, ikisi bir arada olur diyorsan bariz bir problem vardır.Sana karşı bir yargım var evet ama bu bir önyargı değil, bahsettiğim nedenlerden ötürü oluşmuş bir yargıdır.İstediğin dini, ideolojiyi savunabilirsin istediğin yerde ama gerçekten savunmak şartıyla.Yoksa ben kimsenin sesinin kısılmasının taraftarı değilim ve inan ki gerçek anlamda(dininin, en azından kitabının hükümlerini inkar etmeyen) şeriatçı, dindar, inanan insanlar beni çoğu zaman senin kadar rahatsız etmiyor.Senden sadece dürüst olmanı istedim defalarca ama bunu bir kez bile yapmadın Erdoğan.Ben sana özür borçluyum sen ise dürüstlük.

I am an antichrist and I am an Anarchist...don't know what I want but I know how to get it.I wanna destroy the passer by cos I..I wanna be ANARCHY ! in TURKEY.