Tekil Mesaj gösterimi
  #42 (permalink)  
Alt 04-02-2008, 21:45
non serviam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
non serviam non serviam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
M€M€ÑTØ MØRÍ

Blog Başlıkları: 8
Tenere, bu yazı kendini özgür ya da anarşist olarak gören, arsız ya da sorumsuzca eylemlerini buna yükleyen bütün bireyler üzerine yazılmıştır. Yazıda hedef alınanın salt birey yani sadece sen olmadığını, ancak genel olarak sen dahil herkesin kendine bir anlam çıkarabileceğini kaçtır tekrarlayıp duruyorum. Duyurular ve eleştiriler forumlarındaki konulara bakarsan, (hepsine de bakmana gerek yok) özellikle yakın zamandaki konularda görebilirsin: “X kişisi çok sikik bir adam oldu. Zaten hep sikikti” gibi sözleri tarafımızdan tepki gördüğü zaman, birey bunu özgürlüğün kendisine verdiği bir hak olarak tanımlayabiliyor. Aynı şekilde “Saldım çayıra mevlam kayıra.. Mantığında yaşayan gereksiz oksijen tüketen canlılar.. Hepsi için asla söylemiyorum.. Söylediklerim kendilerini bilirler.. Kimse gelip ben kürdüm ırkıma hakaret edemezsin demesin..” sözleri nedeni ile uzaklaştırdığımız üyenin geride kalan arkadaşları “ne var bunda, insanlar fikirlerini özgürce yazamaz mı” gibi bir özgürlük (bana göre arsızlık) hakkı isteyebiliyor. Bunlar son zamanlardakiler ve o konularda bu güne kadar zerre kadar fikir sunmadan, sırf eleştirmek için sataşan ya da saldıran sürüleri de görebilirsiniz ki ne istediklerini kendileri de bilmiyor. Sadece sen ya da anarşistim diyenler değil, özgürüm diye bu eylemleri yapan herkes üzerine alınsın.
Sana gelirsek; kızma ama ben senin bu söylediklerinden sonra yaptıklarını vandallıktan ziyade, biraz da oportünistçe bir eylem olarak görüyorum. Kişinin fikirlerini eleştirmek yerine, kendine çıkar sağlamak için onun kişisel zaaf olarak gördüğün taraflarını eleştiriyorsun. Hayatını idame ettirmek için çok ağır bir iş olan hayat kadınlığını yapan bayan karşısında bir adım öne geçmek için onu her fırsatta “orospu” diye aşağılayabilirsin yani?.. Konudaki mesajların da bu yüzden silinmiştir ki orada bunu senden başka yapan olmamıştı. Ayrıca Erdoğan’ın aldığı bir kararı değiştirmesini zaaf olarak görmüyorum. Ne sana ne de bir başkasına bunun için söz vermedi.
Tanımsızlıklar konusunda da sana katılmıyorum. Vandalın ve anarşistin tanımları aşağı yukarı bellidir. Kendi içlerinde farklı katmanları da olsa genel düşünceleri aynıdır. Belki farklı olan, amaç için kullandıkları yöntemler ya da düşüncenin şiddetindeki dozajdır. Bir ağacın gövdesine çakı ile daire dışına taşan “A” çizmek, anarşistçe değil, vandalca bir eylemdir.

Alıntı:
Hepsi bir yana da bana söylediğin(defalarca hedef ben miyim dedim; bir cevap vermedin, sonunda da sen olabilirsin dedin) kimse senin boklarını temizlemek zorunda değildir, arkandan yazdıklarını silmek zorunda değildir anlamında söylediğin şeyleri anlamlandıramadım.Sanki ben yazıklarımın arkamdan silinmesini bekliyormuşum ve istiyor muşum gibi.Eğer yazdıklarımı silerek benim vandallığımı, ayıplarımı, rahatsızlık verici yanlarımı sakladığınızı ve karşımdakilerle beraber beni de koruduğunuzu, bana ikinci bir şans verdiğinizi düşünüyorsanız;beni id benliğinin davranışlarına hakim olduğuna kanaat getirdiğiniz, otokontrolü olmayan ilkel bir insanımsı formu olarak görebilir ve layık olmadığımı, ayak uyduramayacağımı düşündüğünüz cemiyetinizden uzaklaştırabilirsiniz, böylesi yüksek standartlara sahip olduğunu düşündüğünüz cemiyetiniz için uygun olacağı kadar benim gibi uyumsuz, düşük standartlarda değer ve ahlak anlayışına sahip bir hayvan için de uygun olanıdır belki.
Cevap vermemişsin demişsin ama cevabın daha ilk mesajımda saklı olduğunu sen de biliyorsun. Sonraki mesajlarımda da defalarca yazdım. Bu konu bir kişi için yazılmadı. Seninle ilgilisini şöyle ifade edeyim; Sen ancak taşmak üzere olan bardağın içine düşen damlalardan birisi olabilirsin. Bu yazı için senin eylemin, devede kulak kalır.
O yazdıklarını silerek seni korumaya ya da senin tabirlerinle vandallığını, ayıplarını, rahatsızlık verici yanlarınıda saklamıyoruz. Yazını silerek yaptığını düşündüğümüz hakarete ortak olmamaya çalışıyoruz. Birkaç arkadaşımla emek vererek ortaya getirdiğimiz bu platformda elinize verdiğimiz kalemi yazmak için değil de birilerini yaralamak için kullanmanıza göz yumarsak, eylemine ortak oluruz.
Yüksek standartlara sahip olduğunu düşündüğümüz bir cemiyetimiz tabi ki yok.

"Beni tanıyan herkesin size söyleyeceği gibi, makbul biri değilim. Kötü adamı sevdim hep, kanunsuzu, hergeleyi. İyi işleri olan sinek kaydı traşlı, kravatlı tiplerden hoşlanmam. Ümitsiz adamları severim, dişleri kırık, usları kırık, yolları kırık adamları. İlgimi çekerler. Küçük sürpriz ve patlamalarla doludurlar. Adi kadınlardan da hoşlanırım; çorapları sarkmış, makyajları akmış, sarhoş ve küfürbaz kadınlardan. Azizlerden çok sapkınlar ilgilendiriyor beni. Serserilerin yanında rahatımdır, çünkü ben de serseriyim. Kanun sevmem, ahlak sevmem, din sevmem, kural sevmem. Toplumun beni şekillendirmesinden hoşlanmam."