|
Adım geçtiği için yazma ihtiyacı hissettim.
Bir marksist veya ateist, tamamen kişisel tasarrufu olarak tartıştığı bir "Dinci" ye hakaret etse, bu hakaret sadece kendisini bağlamayıp savunduğunu zannettiği düşünceye de sıçrar. Bir kişinin yanlışı sonrasında "Bütün atesitler aynı düşüncededir, dini sevmez, dindarlara hakaret ederler" gibi bir genellme çıkabilir. Halbuki ben, kendisini müslüman/dürüst olarak gören bir çok kişiden daha dürüst/insancıl ateistler de tanıdım.
Bu forum da bulunma/yazma amacım düşüncelerimi paylaşmak, benden farklı düşünen insanların yazdıklarını okumak suretiyle bilmediğim hususları öğrenerek birikimimi artırmaktır. Bir vasallik ihtiyacı içerisinde değilim. "Aman-zaman" mantalitesinde bir "Barınma" lüzumu da hissetmiyorum. Burada yazmam, genel olarak üyeleri rahatsız ettiği durmda "bana müsaade" der giderim.
Hakarete hakaret ile cevap vermeyişim aczimden değildir. Küfür/hakret için birikime ihtiyaç yoktur. Öyle olsa idi, magandalar memkleketin en münevver insanları olurdu.
Benim burada yaptığım veya yapacağım en ufak bir hata sadece şahsıma mal edilse ne gam ?
Ancak inancıma mal edilecek ve benim üzerimden "Mürteci/yobaz" olarak algılanan inançlı insanlara ve değerlerine yeni saldırı/hakaret kapıları açılacak. Bu basit oyuna gelmem.
Sn.Tenere nin şahsıma yönelik yazdığı yazıların hemen tamamında ya satır aralarına sıkıştırlmış ironiler, ya doğrudan şahsımla alakalı saldırılar mevcuttur. Kendisini müteaddit defalar uyarmama rağmen ," Uyarıyorum diyorsun da, uyarınca ne yapacaksın. Hadi uyar bakalım" şekiinde ve meydan okur tarzda cevaplar aldım. Zannediyorum bu tavrını keniside inkar edemiyecektir.
Sn. Tenere,
Yazdıklarımı beğenmeme hakkınız vardır. Ama beğenmiyorsanız okumak mecburiyetinde değilsiniz. İlk zamanlar yazdığım mesajlardan bazı pasajları kendiniz ile alâkalı görüp cevap vermiş olabilirsiniz. Ama "ne yapmalı" diye açtığım başlıkta ne doğrudan ne de dolaylı şahsınaza bir hitap yoktu. Fikir eleştirisi görüntüsünden hakaret bağlanmış cümlelerle dolu bir cevap yazmışsınız.
Burada mesajlarını okuduğum insanların siyasi ve kültürel durşları ile ilgili bir fikrim var. Ama sizin antiteist tepkileriniz dışında ne olduğunuzu neyi savunduğunuzu anlayabilmiş değilim.
Ortaya bir konu açıp bir şeyleri paylaşmıyorsunuz. Ancak başkalarının yazdığı mesajlardan kendinize/hakaretlerinize malzeme üretiyorsunuz. Sizden, daha önce pek anlaşamadığımız "İyi/kötÜ/Doğru/Yanlış" gibi temel kavramlarla ilgili bir başlık açmanızı rica etmiştim. Maksadım beni sürekli sorgularken, sizin bu hususlar da ne düşündüğünüzü öğrenmek idi. Ama bir cevap alamadım.Kendi düşüncelerim dışında, kariyer ve eserleri herkes tarafından kabul görmüş değerli bilim adamı/tarihçilerden örnek verdim. Bana "Tarihçileri boş ver" tarzında bir cevap yazdınız. Artık sizi mesajlarınızdaki ciddiyetinizden de şüphe duymaktayım.
Özetle söylüyorum. Sizinle diyalog/tartışma kültürümüz birbirine uymuyor. Ben inancıma bir sataşma/hakaret olmadığı müddetçe artık size hitaben tek satır dahi yazmayacağım.
Düşüncelerimi beğenmiyorsanız okumak veya cevap vermek mecburiyetinde değilsiniz.
Saygılar.
İnsanı parantez içine alarak gelişen her sistem, çökmeye mahkûmdur.
Konu Erdoğan tarafından (05-02-2008 Saat 00:23 ) değiştirilmiştir..
|