Tekil Mesaj gösterimi
  #37 (permalink)  
Alt 03-02-2008, 23:52
Tenere - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tenere Tenere isimli Üye şimdilik offline konumundadır
harvester

Tam da bu sebepten bu konunun tartışılmaya açılmasını gerekli görüyordum.Öncelikle şunu belirteyim salt birilerini rahatsız etmek adına, birilerini küçük düşürme,yıpratma adına herhangi bir tartışmaya girmeyi kendi adıma uygun bulmuyorum.Ama bazen yaptığımın bilincinde olarak birilerini rahatsız edebilecek şeyler ifade ediyorum ve bazen de karşımdakinin temsil ettiği yada ifade ettiği düşüncenin çarpıklığını vurgulamak için en uygun(hatta bana göre yine de hafif kalan) olduğunu düşündüğüm benzetmeleri, yerinde yakıştırmaları tamamen bilincinde olarak kullanıyorum.Yani en basitinden yakın zamanda yaşanmış bir diyalogda karşımdakinin kaypaklık yaptığını ifade ettim.Neye istinaden yaptım bunu?Karşımdakinin tutarsız, kendi ile çelişen, kaçamak,sürekli işine gelen açıdan bakan tutumu ve tavırları neticesinde kullandığım bir yakıştırma.Kaypak kelimesinin sözlük anlamının ve kullanım alanının da ilgili duruma uygun ve kelimenin yerinde kullanıldığını düşünüyorum ve o konuda da asla geri adım atmadım atmam.Bununla beraber ilgili durum için kullanılabilecek, kaypak kelimesinden çok daha uygun ama forumdaki kişilerin geneli için ağır olduğu sanılabilecek başka kelimeler de mevcut olduğu halde ben kaypak kelimesini kullanmayı tercih ettim.Ardından ne mi oldu?İlgili kişiler devreye girip ilgili mesajlarımdan kaypak kelimesini makasladı, daha sonra karşılıklı tartışmaya dönüşen konu içerisinde yazdığım cevap mahiyetindeki mesajlarımın hepsinin de silinmiş olduğunu gördüm(hiçbir argo tabir içermediği halde).Buraya kadar da sorun yok diyelim, konuyla ilgisi ve konuya katkısı yoktu silindi mesela.Daha sonra ilgili tartışmada benim cevap yazılarımın silindiğini ama cevap vermeme neden olan ve yine konu ile ilgisi olmadığının kabak gibi görülebileceği,sadece şahsımı sınıflandırmaya tabi tutmak yada yersiz biçimde, hiç gereği yokken uyarmaya yönelik yazılmış mesajların ve ilgili bölümlerinin silinmediğini gördüm ve bunu konu içerisinde yerlerini de göstererek ifade ettim.Acaba sonra ne oldu?Benim uyarı mesajım konu ile ilgisi olmadığı gibi bir nedenden ötürü hemen silindi ancak o mesajı yazmama neden olan mesajlar durmaya devam etti.Ne yaptım?Aynı şekilde bir mesaj daha yazdım aynı içerikte..Ancak yine benim mesajımın silinmesi ama ilgili mesajların aynen korunduğunu, muhafaza edildiğine şahit oldum.Ta ki uzun ve ardı arkası kesilmeyeceğini sandığım uğraşlarımın mesajları silip gösterdiğim bölümleri görmezlikten gelen kişiye başka bir konu başlığı altında neden çifte standart uyguluyorsun, neden ısrarla aynı şeyi yapıyorsun diye sorana dek.
Ardından da şunları söylüyorum: Forumda başka bir başlık altında bir kişinin ''Sakın burayı isminden dolayı anarşist bir platform zannedip, kuralları tanımam şeklinde davranmayın''.Şimdi neden öyle söylediğini daha iyi anlıyorum.(yaklaşık olarak bunları yazdım).
Ayrıca dedim ki:Beni hakaret etmekle suçluyorsunuz ve ilgili kişi hakaret olarak nitelediğiniz terimin tam karşılığını sergilese dahi öyle bir terim kullanamazsınız diyorsunuz.Yani ''Fahişeye asla fahişe demeyeceksin'' gibi bir şey bu(yaklaşık olarak bunları ifade ettim)
Şimdi taşları üstüste koyuyorum ESHQUIA, yazdıklarınla karşılaştırıyorum ve bu yazıda beni hedef aldığın sonucunu çıkarıyorum.''Hiçbir işi yarım bırakmayacaksın'' diye bir söz daha vardır ve bunu hatırlamam gereken çoğu durumda hatırlayamam nedense.Yada hatırlasam da gereğini yapmam.Yapmazsam da o iş karşıma böyle tatsız bir biçimde çıkıp kendini hatırlatıyor işte.
Böylesine ateşli, ağır bir dille, karşındakini kesin hükümlerle uyarıp sınıflandıran bir yazı yazmışsın ESHQUIA.Peki bunu yapmadan önce objektif davrandığına, karşındaki kişinin(vandal etiketini yapıştırdığın) düşüncelerini gerçekten sorguladığına yada en azından ilgili durumu yeterince incelediğine inanıyor musun?Vandalın ne olduğu, anarşistin kim olmadığı, kimin ne olduğu ayrı ve tartışmaya açık konulardır.Hakaret eyleminin, kaba davranışın kime göre hakaret olduğu, hangi noktadan önce normal, hangi noktadan sonra rahatsız edici olduğu da tamamen görecelidir.Böyle bir şeye uyulmasını bekliyorsanız öncelikle uyulması ''genel ahlak kuralları, sınırları, standartları'' belirlemeniz ve forumdaki herkese deklare etmeniz sonucunda da herkesin aynı ahlaki değerlere sahip bir sürü oluşturmasını sağlamanız gerekmektedir ki bunu düşünmenin bile senin için ne kadar ters bir şey olduğunu tahmin edebiliyorum.
Hepsi bir yana da bana söylediğin(defalarca hedef ben miyim dedim; bir cevap vermedin, sonunda da sen olabilirsin dedin) kimse senin boklarını temizlemek zorunda değildir, arkandan yazdıklarını silmek zorunda değildir anlamında söylediğin şeyleri anlamlandıramadım.Sanki ben yazıklarımın arkamdan silinmesini bekliyormuşum ve istiyor muşum gibi.Eğer yazdıklarımı silerek benim vandallığımı, ayıplarımı, rahatsızlık verici yanlarımı sakladığınızı ve karşımdakilerle beraber beni de koruduğunuzu, bana ikinci bir şans verdiğinizi düşünüyorsanız;beni id benliğinin davranışlarına hakim olduğuna kanaat getirdiğiniz, otokontrolü olmayan ilkel bir insanımsı formu olarak görebilir ve layık olmadığımı, ayak uyduramayacağımı düşündüğünüz cemiyetinizden uzaklaştırabilirsiniz, böylesi yüksek standartlara sahip olduğunu düşündüğünüz cemiyetiniz için uygun olacağı kadar benim gibi uyumsuz, düşük standartlarda değer ve ahlak anlayışına sahip bir hayvan için de uygun olanıdır belki.

I am an antichrist and I am an Anarchist...don't know what I want but I know how to get it.I wanna destroy the passer by cos I..I wanna be ANARCHY ! in TURKEY.