Alıntı:
ren´isimli arızadan alıntı
"Adorno'da kimi vecizlerle kendi öznel yargılarınızı çıkarsamanızı anlarım ama mutlak dayanak yapmanız çok mümkün görünmüyor. Lakin öznellik baki."
kavafis'ten alıntılarınızda aynı yanılgıya(!) düşmemenizi öğütlerim
|
Kavafis'ten alıntı yapmış değilim, yalnızca dogmatik «yazgı» kavramının kullandığım metindeki benzeşini gösterdim, anlayabilene. Lakin alıntıları da severim, devlerim vardır. Ama salt alıntılarla konuşmayı «teşeronluk» olarak görürüm, üzerine 'yenice' bir katkı sunmaksızın. Size öğüt vermeyeceğim, öyle bir bilge oturaklığı sezmiyorum kendimde, öğütleriniz de özgün oldukça kulağıma değecektir, tabii önce bu mertebeye yükselmeniz gerekiyor devlerin omuzlarına oturup da fetva vermezden evvel
Üzerinde düşünülmesi gereken aforizmik söylemlerin üzerinde düşünüp, fikrimi beyan ettiğim forumunuzda da "marianın dikkatine" diye eklektik bir metinle karşılaştım ve yenice bir şey söylemediğinizi, bir başka forumdan iletileri kopyala-yapıştır yaptığınızı gördüm. Ortak bir dil kuramadığımızı fark ettim, yanıt dahi yazmadım gördüğünüz gibi. Fikir üretmiyorsunuz, fikir ürettiğinizde hasbihalimiz devam eder.
Alıntı:
ren´isimli arızadan alıntı
"ideal nezaket??............."ideal"i sorgulama ise beyhude bir uğraş olarak göründü gözüme şimdilik."
zekice ama yemezler ( küfre yakın söylemimi bağışlayın)
|
"Yemiyorsanız" gargara edeceksiniz (beni bağışlamanıza ihtiyacım yok), yenice bir şey hâlâ söyleyebilmiş değilsiniz. Umudum da hâlâ baki...
Küfrü savunuyor musunuz, savunmuyor musunuz, kime ne için karşı fikir sunuyorsunuz, çıkış noktası nedir nazarınızda muamma; vecizdeki muğlak derinliklerdesiniz. Sığlığa düşmemeniz temennilerimle...
Not: Bana dair biçeminizin umuyorum ki "beyin jimnastiği" forumundaki benim size söylediğim 'mesafemizi koruyalım' türü bir söylemle bağlantısı yoktur. Umuyorum, lakin öyleyse çok boşa vakit kaybetmiş olacağım size meramımı anlatma hususunda kendileyim...