Tekil Mesaj gösterimi
  #4 (permalink)  
Alt 03-02-2008, 08:54
AMA-Gİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AMA-Gİ AMA-Gİ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Taze Arıza

gidip görmek lazım..çünkü o kadar farklı yorumlar var ki,sonuçta kişilerin yorumları ve algıları birbirinden farklı..bu nedenle anarşizmin ne kadar yaşandığı hakkında net bir şey söylenemez;ama orda olmayı cidden çok isterdim...eskiden turist olarak girişlere bile izin verilmiyormuş daha sonra devletin artan baskıları christiania 'nın devlete ödemesi gereken paralar falanlar filanlar turist olayına sıcak bakmaya başlamışlar ve şuann orası şak diye kapatılmıosada danimarka hükümetinin ordan yediği paradır,çünkü yılda 1 milyon turistin ziyaret ettiği bir yer imiş...neyse önceleri foto çekmeyede izin verilmezmiş ama şimdi bu izinler veriliyor......fakat bildiğim kadarıyla christiania kişi sayısı olarak büyümeyi istemeyen bir yer ve başka kişilerin sürekli olrak orda yaşamalarına pek sıcak akmıyorlar..yani zor olduğunu biliyorum sn acdc...

ama bir yandan da şöyle bir şey var ki devlete karşı bir hayatı sürerken ,devletin oyununa mı gelmeye başladılar?
çünkü değişen şeyler var christiania da yukarda bahsettiklerim gibi..yani kapanmaması için devlete vergi ödemeyi kabul ediyorlar ve devlet onlara sosyal denekler olarak bakıyor (''sosyal denek''bu çok iğrenç) ve bu vergiyide turistlerden kazanıyorlar.yani bu insanlar zaten bu devlet üzerinde bir yer kaplayacaklar..fakat orayı uygun görmüşler,ordan çıktıklarında da bir yer teşkil edilecek yani.devlette bunun farkındadır.ve orda olmaları şuan için kendi özgürlüklerinin dillenişi açısından önemli değil.devlete kar sağlayabilirlerse orası kapatılmyacak aksi olursa kapatılacak..iide bu çok çelişkili değil mi?
özgürüz diyorlar...süper ben çok beğendim evlerin dışındaki grafitileri falan ama devletin baskısını yaşıyorlar, alıntı yaptıklarımda da var..bir süre öncce bir baskın olmuş uyuşturucu için falan..christiania lılar bunun nedeninin farkı olduğunu söylüyorlar..fakat polis oraya girip istediğini yapıyor, tabiri caizse yine devletin,yine polisin borusu ötüyor..kafam karışık anlıcağınız...

sabah bu kadar derin düşünmemiştim ve fena gaza getirdim kendimi sormayın..saatlerce videolarını izledikten sonra ordaymışım gibi hissettim bir an ...

Sizi tanımıyorum! Sizin yasalarınızı, nizamınızı, kuvvete dayanan yetkinizi tanımıyorum! Bu yüzden asın beni!

Louis Lingg