Tekil Mesaj gösterimi
  #28 (permalink)  
Alt 01-02-2008, 18:20
Tenere - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tenere Tenere isimli Üye şimdilik offline konumundadır
harvester

Alıntı:
maria´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
Sitede Tenere ve sizin ısrarla bir «şey»in sözcüsü ilan ettiğiniz üyeye her forumda bir tür önyargıyla yanıt yazmanız konunun bütününü kaçırmanızda fevkâlade tesirli olmaktadır.

Kaldı ki, haydi Erdoğanvari (bknz. Başbakan olanına) söyleyeyim "velevki sözcülüğünü yapıyor, bunda sakınca nedir?" Hepimiz isteyerek istemeyerek, bilerek veya bilmeyerek düşüncelerimizin sözcüsü değil miyiz zaten? Niyet okumacılığınız sıkıntı yaratmaktadır. Ûslup hakarete kaymadıkça, herkesin dilediği gibi kendini ifade etmesi gerektiğini düşünenlerdenim. (Kaldı ki Erdoğan'da böyle bir misyonerlik tadını hiç almadım, sakil bir propaganda sezer isem kendisine karşı ben de düşüncelerimi ifade ederim.) Bir üyeye yukarıda "densizlik yapma" jargonuyla hakaretamiz söylemler sarf ediliyor ama üyeye yine de kimi cenahların teşeronluğu yakıştırılıyor. Aradaki biçem farkını herkes görüyordur sanırım (en azından ben görebiliyorum.) Bunu hatırlatma sebebim ise kamusal bir amaç gütmüyor, tamamen kişisel, konularının bu şekilde bölünmesi ve benim de tüm bunları okuma zahmetine girmiş olmam, mesaim açısından fevkalade sıkıntı yaratıyor.

Not 1: İmlanız hususunda en az sıkıntı çektiğim üyelerdensiniz velakin şu birlikte yazılması elzem olan -daki ekini ve ayrı yazılması zorunlu -de, -da bağlacını daha dikkatli kullanırsanız, metinlerinizi okurken dön başa yapmak durumunda kalmam. En pratik yöntem -de, -da ekini cümleden çıkarttığınızda anlam bozulmuyorsa ayrı yazılmasıdır. Aidiyet ve bulunma anlamları olan -daki eki her daim birlikte yazılır.

Not 2: Gece kapatmadan evvel bana yanıtınız bu şekilde değildi Tenere, iki saat sonra gelip değiştirme ihtiyacı duymuşsunuz, ben de yanıt verme ihtiyacı duyuyorum. Müsade ediniz ki muhatabımın bana nasıl hitap etmesi hususunda kendi sınırlarımı tayin etme hakkım olsun. Tanımadığımız insanlarla senli-benli konuşmayız reel hayatımızda da, sanal da reelin form değiştirmiş bir hali iletişim hususunda, mevcut mesafemizi koruyalım derken bundan bahsediyordum, ne bir hürmet ne de bir büyük içtenlik diliyorum buralarda, ama insanlara "siz" diye hitap ediyorsam, aynı hassasiyeti ortak iletişimin sürdürülebilirliği açısından karşı taraftan da bekliyorum. Kolaylıklar.
Bu kısımlar da silicilerin gözünden kaçıyor ve konuyla pek alakalı görünmüyor sanki...

I am an antichrist and I am an Anarchist...don't know what I want but I know how to get it.I wanna destroy the passer by cos I..I wanna be ANARCHY ! in TURKEY.