|
ben hayır dedim,çünkü Türkiyeyte gelecek olan komünizm beni tatmin etmez... varsa yoksa anarşi benim için. anarşi dışında var olan diğer ideolojilere saygım var,hatta komünizm de anarşinin bir uzantısı olabilir. ancak bana çokta uymuyor. komünizm her ülkenin kaldırabileceği birşey değil. özellikle bizim gibi çok nüfuslu ülkelerde işlemesi bence çok zor. ancak küba gibi az nüfusumuz olursa,ve insanlarımızda o kadar iyi niyetli olursa o zamn olabilir. bide benim şöyle bir inanışım var,eğer eşitlik varsa,herkes çalışsın veya kimse çalışmasın. başkası çalışmaz ben çalışırım ve onla herşeyimi paylaşırsam ben buna eşitlik diyemem. bu yüzden eğer bir gün anarşizm gelirse,tabiki tüm dünyaya gelmesi lazım uygulanması için. işte o zamn herşey düzelecektir. gerçek eşitlik ancak böyle gelir. yoksa sadece bi kaç ülkede komünizm uygulanmasıyla ben kendimi mutlu hisstmem. belki ben rahat yaşarım ama biliyorumki başka ülkelerde hala ezilenler var. bu yüzden gelecekse tüm dünyaya anarşi gelmelidir. ve isteyen istediği dili,dini yaşantıyı seçmelidir. tek dil de bence bir kısıtlamadır ve saçmadır.
|